Γιατί να αποφεύγετε τα τεχνητά αρώματα στον καφέ σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί να αποφεύγετε τα τεχνητά αρώματα στον καφέ σας



O καφές, απαραίτητη συνήθεια για πολλούς για το ξεκίνημα της ημέρας, είναι ένα υγιεινό ρόφημα όταν καταναλώνεται σκέτος, αλλά μπορεί γρήγορα να γίνει λιγότερο από ιδανικός και προτιμητέος όταν είναι γεμάτος με τεχνητά αρώματα.


Τα τεχνητά αρώματα, σύμφωνα με το Livestrong, είναι οποιεσδήποτε αρωματικές ύλες που δεν προέρχονται από φυσικές πηγές όπως τα μπαχαρικά. 
Ενώ οι αρωματικές ύλες που χρησιμοποιούνται από το καφέ που επισκέπτεστε συχνά θεωρούνται ασφαλείς για ανθρώπινη κατανάλωση από τον FDA, μπορεί να αυξήσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων παθήσεων υγείας εάν τις καταναλώνετε συχνά. 

Σύμφωνα με το CDC, η έκθεση σε υψηλά επίπεδα τεχνητών αρωμάτων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.



Και παρόλο που σίγουρα θα χρειαστεί να εργαστείτε σε ένα εργοστάσιο παραγωγής για να φτάσετε σε αυτό το είδος έκθεσης, τα τεχνητά αρώματα δεν είναι γενικά καλά για την υγεία σας. Φυσικά, μπορείτε να απολαύσετε τα πάντα με μέτρο χωρίς να ανησυχείτε πολύ. 

Ωστόσο, εάν πίνετε καφέ με τεχνητό άρωμα κάθε μέρα, προσπαθήστε να τον μειώσετε σε μερικές φορές την εβδομάδα, ενώ ιδανικά θα ήταν καλό να αρχίσετε να γλυκαίνετε τον καφέ σας φυσικά.



Πώς να γλυκάνετε τον καφέ σας φυσικά

Εάν είστε συνηθισμένοι σε τεχνητές γεύσεις, λοιπόν, μπορεί να προβληματιστείτε για το πώς να προσθέσετε πραγματική γεύση στον πρωινό σας καφέ. Σύμφωνα με το Livestrong, τα μπαχαρικά όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο είναι υπέροχοι τρόποι για να προσθέσετε λίγη γεύση με πρόσθετα οφέλη για την υγεία.

 «Η κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο ή η σκόνη κακάο είναι μερικές διασκεδαστικές ιδέες για να ξεκινήσετε», είπε η Mary Matone, RD, διαιτολόγος στο ιδιωτικό ιατρείο Culina Health. «Εκτός από την καλή γεύση, πολλά από αυτά τα μπαχαρικά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να δώσουν στον πρωινό καφέ σας μια επιπλέον θρεπτική ώθηση».



Το γάλα και η κρέμα καφέ είναι, επίσης, καλοί τρόποι για να αποφύγετε την κατανάλωση πολλών τεχνητών αρωμάτων. 
Απλώς φροντίστε να επιλέγετε όσο το δυνατόν πιο φυσικά προϊόντα, καθώς οι περισσότερες κρέμες καφέ είναι γεμάτες με τεχνητά γλυκαντικά και πρόσθετα. 
«Οι κρέμες καφέ περιέχουν συχνά πηκτικούς και σταθεροποιητικούς παράγοντες όπως η καραγενάνη καθώς και μερικώς υδρογονωμένα έλαια», συμπλήρωσε η Matone. «Αυτά τα συστατικά είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη, καθώς ορισμένα έχουν συνδεθεί με αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις».