Εκδήλωση στα Βασιλικά με θέμα «Η Επανάσταση της Χαλκιδικής Μάιος – Νοέμβριος 1821» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκδήλωση στα Βασιλικά με θέμα «Η Επανάσταση της Χαλκιδικής Μάιος – Νοέμβριος 1821»

 

Εκδήλωση με θέμα «Η Επανάσταση της Χαλκιδικής Μάιος – Νοέμβριος 1821» διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Θέρμης και το διοικητικό συμβούλιο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης». 


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η ταινία «Καπετάν Χάψας ‘Το Λιοντάρι της Χαλκιδικής’». Το έργο στηρίχθηκε σε σενάριο του αντιστρατήγου ε.α. κ. Στυλιανού Κυρίμη και σε σκηνοθεσία του κ. Ιωάννη Κοροδήμου, υπευθύνου του κινηματογραφικού αρχείου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. 

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης, θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στο θέατρο Βασιλικών «Φώφη Πατίκα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» Ιωάννης Κοτσάνης, ο πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών Αστέριος Καρακώττας και ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου.

Την ταινία θα παρουσιάσουν ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Αθανάσιος Καραθανάσης και ο βυζαντινολόγος – συγγραφέας Αναστάσιος Σινάκος.

Για τη δημιουργία της ταινίας θα μιλήσει ο σεναριογράφος της, αντιστράτηγος ε.α. Στυλιανός Κυρίμης. 

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος.