Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην κοινότητα Αγίας Παρασκευής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην κοινότητα Αγίας Παρασκευής


//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:
Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην κοινότητα Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του έργου αγροτικής οδοποιίας του δήμου Θέρμης συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Πρόκειται για οδούς που βρίσκονται μεταξύ αγροτεμαχίων και εξυπηρετούν τις μεταφορικές ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος; Γαντάς αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη επισημαίνει ότι «με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων θα βελτιωθεί η πρόσβαση στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και κατά συνέπεια και στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. 

Επίσης, θα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το κόστος μεταφοράς των προϊόντων, με ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων. 

Παράλληλα το συγκεκριμένο έργο θα αποσυμφορήσει τους δρόμους Πολυγύρου (παλιά Ε.Ο) και Ταγαράδων – Βασιλικών από τη συχνή διακίνηση αγροτικών μηχανημάτων, βελτιώνοντας την ασφάλεια μετακίνησης στους συγκεκριμένους δρόμους.