Χειμερινός κύκλος εγγραφών στις Σχολές Γονέων Δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χειμερινός κύκλος εγγραφών στις Σχολές Γονέων Δήμου Θέρμης

 

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης,


πρόκειται να υλοποιήσουν νέο χειμερινό κύκλο Σχολών Γονέων στο πλαίσιο του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης». 

Σκοπός των Σχολών Γονέων είναι η υποστήριξη στην αναζήτηση εποικοδομητικών τρόπων επίλυσης προβλημάτων και ανησυχιών που εμφανίζονται στις διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης των παιδιών και η πρόληψη της ψυχικής υγείας όλων των μελών μιας οικογένειας.

Οι Σχολές Γονέων απευθύνονται σε γονείς παιδιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ολοκληρώνονται σε οκτώ (8) δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις. 

Σε κάθε συνάντηση η ψυχολόγος/συντονίστρια αναπτύσσει τις απόψεις και τα πορίσματα της επιστήμης, με τα μέλη της ομάδας να έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων, παρουσίασης προβληματισμών και ανταλλαγής εμπειριών μέσω συζήτησης. 

Η θεματολογία διαμορφώνεται με βάση τα ενδιαφέροντα και τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Το πρόγραμμα των σχολών έχει ως εξής:

➭Γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, οκτώ (8) συναντήσεις σε 15θήμερη βάση με έναρξη την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου και ώρα 17:00-19:00 (αίτηση συμμετοχής)

➭Γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Γυμνάσιο Λύκειο, οκτώ (8) συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση με έναρξη την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου και ώρα 17.00 έως 19.00. (αίτηση συμμετοχής)

Οι γονείς μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους έως την ημέρα έναρξης της κάθε σχολής στο email:epita@anatoliki.gr ή μέσω φαξ στο 2310.486203, ή τηλεφωνικά: Ελευθερία Πήτα, Δευτέρα – Παρασκευή, τηλ. 2310463930 και ώρες 10.00-14.00

Αίτηση συμμετοχής στις σχολές γονέων δήμου Θέρμης _ Δευτεροβάθμια

Αίτηση συμμετοχής στις σχολές γονέων δήμου Θέρμης _ Πρωτοβάθμια