Με 25 ευρώ το χρόνο, η Mercedes-Benz θα σου βρίσκει το κλεμμένο αυτοκίνητό σου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με 25 ευρώ το χρόνο, η Mercedes-Benz θα σου βρίσκει το κλεμμένο αυτοκίνητό σου



Στο νέο πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών, η Mercedes-Benz προσφέρει με το σχετικό κόστος, μια σειρά από χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν προηγουμένως και αφορούν στα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Οι νέες υπηρεσίες της Mercedes-Benz, περιλαμβάνουν από τον εντοπισμό του κλεμμένου αυτοκινήτου, έως την ενεργοποίηση προγραμμάτων λειτουργίας του κινητήρα.
Με ένα κόστος ανά έτος, η Mercedes-Benz προσφέρει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των νέων της μοντέλων που έχουν το hardware για να υποστηρίξουν τις νέες εφαρμογές, να έχουν μια σειρά από χρήσιμες στην καθημερινότητα υπηρεσίες. 

Η μετάβαση της αυτοκίνησης στη νέα εποχή, όπου η κατοχή του αυτοκινήτου θα είναι ένα μέρος και μόνο της συνολικής υπηρεσίας μετακίνησης, θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουμε μια σειρά από ενδιαφέρουσες λύσεις.



Στο συγκεκριμένο «χορό» των συνδρομητικών υπηρεσιών, μπαίνει αρκετά δυναμικά και η Mercedes-Benz, η οποία ήδη προσφέρει μια σειρά από στοιχεία που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν διαθέσιμα. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μας φέρνουν μπροστά στη νέα πραγματικότητα, έχουν το χαρακτηριστικό της «απαλλαγής» από το κόστος συντήρησης έτσι όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα.



Είναι και αυτός ένας λόγος για τον οποίο οι εταιρείες έχουν ασχοληθεί ήδη με την «επόμενη μέρα», όπου για να καλύψουν τις ταμειακές τους ανάγκες, θα πρέπει να περάσουν στη χρέωση υπηρεσιών με τη μορφή συνδρομής. Εκεί πρέπει να αναζητηθεί και ο λόγος για τον οποίο η Mercedes-Benz έχει (πλέον) ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για τους πελάτες της με τα ηλεκτρικά της μοντέλα.



Σε αυτό το «ψηφιακό περιβάλλον», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και να επιλέξουν τι θέλουν να πληρώνουν από τις διαθέσιμες υπηρεσίες και να τις «ξεκλειδώνουν» όποτε και για το διάστημα που επιθυμούν. Εκεί βρίσκεται η λειτουργία ξεκλειδώνει όλες τις δυνατότητες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω μιας ετήσιας συνδρομής.



Σταχυολογώντας τις επιλογές, προκύπτει πως με 25 ευρώ το χρόνο, η Mercedes-Benz προσφέρει τον εντοπισμό του οχήματος σε περίπτωση κλοπής, με ενημέρωση των αρχών για το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Με ένα μικρότερο ετήσιο κόστος, μπορεί να έχει κανείς την «απλή» παρακολούθηση του οχήματός του, μέσω της οποίας μπορεί να εντοπιστεί που είναι παρκαρισμένο ή να παρακολουθείται η πορεία του, στην περίπτωση που το έχει δανειστεί κάποιος- εν γνώσει του ιδιοκτήτη.



Η Mercedes-Benz πρόσθεσε επίσης στις επιλογές τα «Valet Service Mode» και «Beginner Driver Mode» ως πακέτο για το οποίο οι αγοραστές πρέπει να πληρώνουν 16 ευρώ ετησίως. Με τη δεύτερη επιλογή, που απευθύνεται στους γονείς που θέλουν να «προστατέψουν» το παιδί τους που θα πάρει στα πρώτα του οδηγικά βήματα το αυτοκίνητο, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 120 χλμ./ώρα και διατηρείται το ESP διαρκώς ενεργοποιημένο, ενώ δεν μπορούν να επιλεγούν οι Sport λειτουργίες στα προγράμματα οδήγησης.



Στο «Valet Service Mode» που είναι για τις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο το αφήνει ο ιδιοκτήτης στον υπάλληλο του parking ή στο συνεργείο για κάποια επισκευή, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ακόμα περισσότερο (στα 80 χλμ./ώρα), ενώ δεν υπάρχει και πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του ιδιοκτήτη- που είναι καταχωρημένα στην κεντρική μονάδα του αυτοκινήτου.