Η λίστα με τις κορυφαίες κουζίνες του κόσμου - Στην 2η θέση η Ελλάδα μετά από ψηφοφορία της "Taste Atlas" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η λίστα με τις κορυφαίες κουζίνες του κόσμου - Στην 2η θέση η Ελλάδα μετά από ψηφοφορία της "Taste Atlas"



Ποια χώρα έχει την καλύτερη κουζίνα εκεί έξω; Πού θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα πιάτα, τα οποία θα μας μείνουν αξέχαστα; Από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική κι από την Αφρική μέχρι την Ωκεανία και την Ασία, υπάρχουν συνταγές που ξεχωρίζουν και σαγηνεύουν τον ουρανίσκο μας.

Όμως, η γνωστή ιστοσελίδα Taste Atlas αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Να διοργανώσει μια ψηφοφορία, προκειμένου να αναδείξει την κορυφαία κουζίνα του πλανήτη. Όπως ακριβώς είχε κάνει με τα καλύτερα street foods, όπου το πιτόγυρο βρέθηκε αρκετά χαμηλά στην κατάταξη.

Όσον αφορά τις κορυφαίες κουζίνες, ωστόσο, η Ελλάδα ξεχώρισε
Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην παγκόσμια λίστα, όμως βρέθηκε στη δεύτερη, η οποία είναι ιδιαίτερα τιμητική. Ποιος μας «έκλεψε» την πρωτιά; H γειτονική μας Ιταλία. Η χώρα της πίτσας και των ζυμαρικών.

Τρίτη βρέθηκε η Ισπανία, αποδεικνύοντας ότι η μεσογειακή κουζίνα είναι η καλύτερη του κόσμου. Μία θέση πιο κάτω της ήταν η Ιαπωνία, ενώ την πεντάδα έκλεισε η Ινδία. Από εκεί και πέρα μέχρι την πρώτη δεκάδα είδαμε κατά σειρά το Μεξικό, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Περού.


Αυτό που προκάλεσε εντύπωση βέβαια ήταν η κατάταξη της Γαλλίας στην ένατη θέση, μιας χώρας που έχει δώσει πάρα πολλά στην παγκόσμια γαστρονομία.