Μέτρα κατά των «τοξικών» χρηστών παίρνει επιτέλους το YouTube - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέτρα κατά των «τοξικών» χρηστών παίρνει επιτέλους το YouTube



Το YouTube προχωράει σε αλλαγές που έχουν κυρίως στόχο να μειώσουν την τοξικότητα στην κοινότητα που παρακολουθεί και σχολιάζει τα videos των δημιουργών.

Σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ένας μηχανισμός ειδοποιήσεων θα εμφανίζεται σε όποιον κάνει κάποιο σχόλιο που αναφέρεται και επιβεβαιώνεται πως παραβιάζει τους όρους χρήσης της πλατφόρμας.

Αν το ίδιο άτομο συνεχίσει να κάνει «τοξικά» σχόλια θα ενημερώνεται πως μπαίνει σε “timeout mode” και δεν θα μπορεί να σχολιάζει για 24 ώρες σε κανένα video του YouTube.

Η Google σημειώνει πως πάντα θα υπάρχει δυνατότητα ένστασης σε μία ποινή και θα εξετάζεται αν ο χρήστης το ζητήσει και απαιτήσει επανεξέταση. Μέχρι σήμερα, ο μηχανισμός έχει ελεγχθεί και είναι ιδιαίτερα αποδοτικός και σιγά-σιγά θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλες τις γλώσσες.

Η αρχή έχει γίνει με τα αγγλόφωνα videos και σχόλια και θα επεκταθεί στο άμεσο μέλλον. Κάτι που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι πως το YouTube ανακοίνωσε πως μέσα στο πρώτο μισό του 2022 μόνο, έχει αφαιρέσει πάνω από 1,1 δισεκ. σχόλια που χαρακτηρίστηκαν “spam”.