Δήμος Θέρμης: Φωτιά σε κάδους απορριμμάτων από υπολείμματα τζακιών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δήμος Θέρμης: Φωτιά σε κάδους απορριμμάτων από υπολείμματα τζακιών

 

//ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Έκκληση στους δημότες να μην πετούν υπολείμματα στάχτης από τζάκια και ξυλόσομπες στους κάδους απορριμμάτων


απευθύνει η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θέρμης με αφορμή δύο περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κάδους που σημειώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στην Κοινότητα Νέου Ρυσίου. 

Συγκεκριμένα δύο κάδοι απορριμμάτων πήραν φωτιά και καταστράφηκαν ολοσχερώς εξ αιτίας της απερισκεψίας ορισμένων πολιτών οι οποίοι πετούν στους κάδους στάχτες ή ακόμη και κάρβουνα από τζάκια ή και ξυλόσομπες. 

Το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται κάθε χρόνο σε πολλές Κοινότητες του δήμου Θέρμης με αποτέλεσμα να καταστρέφονται κατά μέσο όρο είκοσι (20) κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης ανά έτος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στέλιος Γκιζάρης μετά τα συγκεκριμένα περιστατικά συνιστά στους δημότες 
να μην πετούν ζεστά υπολείμματα στάχτης από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να οδηγήσει τόσο στην ολοκληρωτική καταστροφή του κάδου, όσο και στην πρόκληση μιας γενικευμένης φωτιάς ακόμη και στο ίδιο το απορριμματοφόρο βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.