Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης: "Προεκλογική φέτος η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης: "Προεκλογική φέτος η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!"


//Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης"

Προεκλογική φέτος η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

2020
: 70.628,17€ 
(ΑΔΑ: ΨΣΤ7ΩΡΣ-Υ7Η)
2021: 37.185,12€ 
(ΑΔΑ: ΨΝ9ΠΩΡΣ-ΓΓΘ)
2022: 155.985,00€

Όσοι έχουν μπει στη θεοσκότεινη φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι κι είδαν το σκοτάδι μέσα στο οποίο έζησε την ποινή του, είναι έτοιμοι να δηλώσουν εραστές του φωτός με περισσότερη έμφαση παρά πριν.
 
Το φως επηρεάζει τη συναισθηματική, ψυχολογική, σωματική μας κατάσταση, οι ειδικοί διακρίνουν το ρόλο που παίζουν στη διάθεση μας ιδιότητες του φωτός, όπως η θερμοκρασία, το χρώμα, η λαμπρότητα, η χρωματική απόδοση. Σε αυτό συμβάλει κι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τα στολίδια, η φωταγώγηση που φέρνει χαρά, ευφορία, συμβάλλει στη βίωση του πνεύματος των γιορτών.

Όμως εδώ και χρόνια ζούμε μια κατάσταση δύσκολη καθώς η ενεργειακή κρίση γιγαντώθηκε κι όλα δείχνουν ότι θα διαρκέσει, οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος εκτινάχθηκαν, οι κυβερνήσεις προτείνουν περιορισμούς, περικοπές, εξοικονόμηση…. Υπουργός της κυβέρνησης υποστήριξε κυνικά ότι όποιος δεν προσαρμοστεί…. πεθαίνει…

Ήδη δε από το καλοκαίρι εκδόθηκαν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης στο Δημόσιο. Η διοίκηση του δήμου μας ενώ επιχειρεί να εκμοντερνιστεί με προγράμματα για μια ολοκληρωμένη ενεργειακή μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα, ενώ περηφανεύεται για το νεοσυσταθέν τμήμα ενεργειακού σχεδιασμού που υπάγεται μάλιστα απευθείας στο δήμαρχο, ενώ δεν παύει να μας βομβαρδίζει στα δημοτικά συμβούλια ο δήμαρχος με το πόσο δύσκολα θα είναι τα οικονομικά των δήμων και η εξυπηρέτηση των αναγκών τους σε καύσιμα και ρεύμα σε σχολεία λόγω αύξησης του κόστους της ενέργειας αλλά και υποχρηματοδότησης, ψήφισε τελικά να διατεθεί για τη διακόσμηση των Χριστουγέννων το ποσό των 155.985,00€ (προμήθεια - τοποθέτηση - αποξήλωση)!

Το φετινό ποσό που διαθέτει ο δήμαρχος για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι υπερδιπλάσιο του ποσού των 70.628,17€ που διατέθηκαν για την αντίστοιχη διακόσμηση του 2020, όταν το 2020 ήμασταν όλοι λόγω της πανδημίας ψυχολογικά υπό του μηδενός και η αγορά βυθισμένη στην αγωνία και, υπέρ τετραπλάσιο από το ποσό των 37.185,12€ που διέθεσε ο Δήμος μας τα περυσινά Χριστούγεννα, του 2021!

Αυτά τη στιγμή που ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες θεωρούνται οικονομικά ισχυρές περιορίζουν τα φώτα, μειώνουν το κόστος της απαιτούμενης ενέργειας… Τα φώτα χαμηλώνουν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, στην Grand Place και στη Champs-Élysées.

Εδώ στη Θέρμη, στην Ελλάδα είμαστε στον τελευταίο χρόνο της θητείας των δημάρχων και μπροστά μας έχουμε προεκλογική χρονιά … και η οικονομία κλίμακας πάει περίπατο.

Το ποσό, όπως αποδεικνύεται από τα χρηματικά εντάλματα που αφορούν τη διακόσμηση των δύο προηγούμενων ετών, προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη, μόνο που η δαπάνη αποτελεί πολιτικό γεγονός που θα χρεωθούν οι δημότες χωρίς ανταπόδοση, κι έτσι το βαρκάρη στο τέλος τον πληρώνουν οι πολίτες!