Γιατί έχουν τρύπες στις κάλτσες τους πολλοί ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί έχουν τρύπες στις κάλτσες τους πολλοί ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ;Εκτός από το VAR, οι τρύπες στις κάλτσες που έχουν πολλοί ποδοσφαιριστές, είναι ένα από τα πολυσυζητημένα θέματα σε αυτό το Μουντιάλ.

Οι τρύπιες κάλτσες είναι πλέον κοινό θέαμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 στο Κατάρ.

Κάποιοι φορούν κάλτσες με μία μεγάλη τρύπα στο πίσω μέρος της γάμπας, άλλοι έχουν μικρότερες τρύπες. Μεταξύ των παικτών που εντοπίστηκαν με τρύπιες κάλτσες είναι οι Jude Bellingham, Kyle Walker, Gareth Bale και Bukayo Saka.

Γιατί έχουν τρύπες στις κάλτσες τους πολλοί ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ;

Το νέο τρεντ, δεν είναι μόδα, ούτε γούρι, αλλά σχετίζεται στην πραγματικότητα με την καλή κυκλοφορία του αίματος, όπως αναφέρει το iflscience.com.Πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, οι ποδοσφαιριστές παίρνουν ολοκαίνουργια ζευγάρια κάλτσες μαζί με τη φόρμα τους. Οι καινούργιες κάλτσες είναι αρκετά σφιχτές, αφού δεν έχουν φορεθεί και σε κάποιους με μεγάλους μύες, μπορεί να πιέζουν πολύ, σε σημείο δυσφορίας.

Το σφίξιμο από τις κάλτσες μπορεί να αποδειχθεί άβολο, περιοριστικό και μπορεί να εμποδίσει την κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας σε κράμπες.

Για να μειώσουν αυτή την πίεση, ορισμένοι ποδοσφαιριστές κάνουν τρύπες στο πίσω μέρος της κάλτσας. Μπορεί να φαίνεται ατημέλητο, αλλά είναι θέμα λειτουργίας παρά μόδας, προφανώς.healthstories.gr