Κλείνει τμήμα της Εγνατίας και η Λεωφ.Νίκης αύριο Κυριακή - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία των ΙΧ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κλείνει τμήμα της Εγνατίας και η Λεωφ.Νίκης αύριο Κυριακή - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία των ΙΧΣτην περιοχή της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει αύριο Κυριακή το κρηναίο οικοδόμημα, που είχε έρθει στο φως κατά τις εργασίες για την κατασκευή του Μετρό της πόλης και είχε αποσπαστεί, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του έργου.


Για τη μεταφορά και επανατοποθέτηση των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχες εργασίες μεταφοράς αρχαιοτήτων, που είχαν αποσπαστεί κατά την περίοδο 2017-2018, έγιναν στις 27 Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες αρχαιότητες θα μεταφερθούν στο σημείο την επόμενη Κυριακή.


Αναλυτικότερα, από τις 5 τα ξημερώματα ώς τις 6 το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

➛ Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της οδού Εγνατίας, από το ύψος της οδού Στεφ. Τάττη έως το ύψος της Μενελάου Μπακατσέλου.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Εγνατίας, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, από το ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους έως το ύψος της οδού Μητροπολίτου Γενναδίου.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, θα διεξάγεται με προσωρινή αντιδρόμηση της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος πορείας προς ανατολικά.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των τροχονόμων, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων
υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Τροχαίας.


Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τα γυρίσματα της ταινίας Dirty AngelsΤα γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας δράσης με το όνομα «Dirty Angels» και πρωταγωνίστρια την Eva Green πρόκειται να ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κλείσουν κάποιοι δρόμοι. Η ταινία είναι του σκηνοθέτη Martin Campbell.

Λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων, τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου.

Οι κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα ισχύσουν τα εξής:

–Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (4 Δεκεμβρίου 2022) ώς την ίδια ώρα της Τρίτης (6 Δεκεμβρίου 2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Νίκης, από το ύψος της οδού Δ. Γούναρη (αρχή εκτροπής του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου προς το παραλιακό μέτωπο), σε μέγιστο μήκος εκατόν είκοσι (120,00) μέτρων περίπου, με κατεύθυνση προς την οδό 30ής Οκτωβρίου. 
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος της Λεωφόρου Νίκης (δύο λωρίδες κυκλοφορίας).


-Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (04 Δεκεμβρίου 2022) ώς την ίδια ώρα της Τρίτης (06 Δεκεμβρίου 2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Μορκεντάου, από το ύψος της Λεωφόρου Νίκης έως το ύψος της οδού Προξένου Κορομηλά. 
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μητροπόλεως, Λώρη Μαργαρίτη, Μορκεντάου, Προξ. Κορομηλά, Νικ. Γερμανού, Τσιμισκή, Παύλου Μελά και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.