Βανδαλισμοί σε σχολείο του Δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βανδαλισμοί σε σχολείο του Δήμου Θέρμης


//ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Ούτε τις μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων δε σεβάστηκαν άγνωστοι οι οποίοι προέβησαν σε βανδαλισμούς στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγ.Παρασκευής. 




Συγκεκριμένα κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης παραβίασαν την περίφραξη και μετέτρεψαν την αυλή του σχολείου σε χώρο διασκέδασης. 

Αφού κατανάλωσαν ποσότητες αλκοολούχων ποτών στη συνέχεια έσπασαν τα μπουκάλια και γέμισαν με γυαλιά όλο το προαύλιο. 

Παράλληλα άναψαν φωτιά στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου, η οποία ευτυχώς δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις και δεν προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο κτίριο. 

Όταν οι βανδαλισμοί τους έγιναν αντιληπτοί, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θέρμης, κ.Ευαγγελία Κούτρη προέβη σε καταγγελία στο τμήμα Ασφαλείας Θέρμης και κίνησε άμεσα όλες τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης Στυλιανός Αποστόλου αναφέρει ότι: 
Το φαινόμενο των βανδαλισμών μας προκαλεί πολύ μεγάλη στεναχώρια, γιατί προκαλούνται σοβαρές καταστροφές στις σχολικές μονάδες και ταυτόχρονα ο Δήμος επιβαρύνεται με μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάστασή των ζημιών. Επειδή τα φαινόμενα δυστυχώς επαναλαμβάνονται κατά καιρούς, θα πρέπει από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φυσικά ο Δήμος να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να περιορίσουμε τέτοιου είδους βανδαλισμούς.