Προ των πυλών τα ιπτάμενα ταξί στη Βρετανία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προ των πυλών τα ιπτάμενα ταξί στη ΒρετανίαΤο πρώτο ιπτάμενο ταξί της Βρετανίας ξεκινά τις πτήσεις του από το 2023 καθώς θα περάσει στο επόμενο στάδιο των δοκιμών του.

Το VX4, όπως ονομάζεται, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο. Έχει ήδη πραγματοποιήσει κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις σε μικρό υψόμετρο ενώ στην επόμενη φάση θα ξεκινήσει δοκιμές στα 50 πόδια και ταχύτητα 25 μίλια ανά ώρα.

Αργότερα μέσα στο έτος, ο στόχος είναι να προχωρήσει σε υψηλότερες και ταχύτερες πτήσεις, σε υψόμετρα μεταξύ 5.000 και 10.000 ποδιών και σε ταχύτητες έως και 90 μίλια ανά ώρα.


Το ηλεκτρικό αεροσκάφος κατασκευάστηκε από την GKN στο Μπρίστολ και ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Vertical στο Cotswolds. Στόχος είναι η πιστοποίηση του VX4 το 2025, όταν αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του σε πλήρη κλίμακα.

Η Vertical είναι μια από τις πολλές εταιρίες που αγωνίζονται για να φέρουν την «επανάσταση» στην αγορά των μαζικών μεταφορών. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θεωρούνται ως μια φθηνότερη, πιο αθόρυβη και χωρίς εκπομπές εναλλακτική λύση σε σύγκριση με τα ελικόπτερα.