Βουλωμένη μύτη: Αποσυμφόρηση σε πέντε απλά βήματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βουλωμένη μύτη: Αποσυμφόρηση σε πέντε απλά βήματα


Διανύουμε την εποχή των ιώσεων και μία ειδικός εξηγεί πώς μπορούμε να ξεβουλώσουμε τη μύτη σε μόλις 10 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας μια μέθοδο αναπνοής πέντε βημάτων που μπορείτε να επαναλαμβάνετε στη διάρκεια της ημέρας.


Οι εποχικές ιώσεις, όπως το κοινό κρυολόγημα και ο Covid, συνοδεύονται από ενοχλητικά συμπτώματα, όπως η βουλωμένη μύτη, που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για τη ρινική αποσυμφόρηση, με βασικότερο τα ρινικά αποσυμφορητικά σπρέι.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να ξεβουλώσει η μύτη.

Εάν δεν μπορείτε να αναπνεύσετε καθόλου από τη μύτη, χρησιμοποιήστε μια συσκευή για εφαρμογή ρινικών πλύσεων για να αραιώσετε την πυκνή βλέννα και να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Στη συσκευή που θα χρησιμοποιήσετε για να ξεπλύνετε τα ιγμόρεια, πρέπει να βάλετε ζεστό αλατόνερο.

Αν είστε έγκυος ή έχετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις συγκράτησης της αναπνοής για να ξεβουλώσετε τη μύτη σας.


Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στη συνέχεια είναι τα εξής:

  • Kαθίστε
  • Κρατήστε το στόμα σας κλειστό
  • Εισπνεύστε αργά
  • Εκπνεύστε αργά
  • Tσιμπήστε τη μύτη σας και επαναλάβετεΔεν χρειάζεται να παίρνετε μεγάλες και βαθιές αναπνοές, κάντε τη διαδικασία αργά και όσο πιο ήρεμα γίνεται.

Στη συνέχεια κρατήστε τη μύτη σας για περίπου 10 δευτερόλεπτα ενώ κουνάτε το κεφάλι σας πίσω και μπροστά.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Είναι προτιμότερο να εφαρμόζετε αυτή τη μέθοδο το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε για να καθαρίσετε τα ιγμόρειά σας.

Ο λόγος που λειτουργεί αυτή η τεχνική, είναι επειδή όταν τσιμπάτε τη μύτη, παράγεται στη ρινική κοιλότητα μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο αυξάνει τη ροή του αίματος στο αναπνευστικό μας και μπορούμε να αναπνέουμε ευκολότερα.

Το μονοξείδιο του αζώτου είναι αντιμικροβιακό, αντιβακτηριακό και αντι-ιικό.


onmed.gr