Πολιτική Προστασία Θέρμης: Απολογισμός Δράσεων Ομάδας 22 έως 30 Νοεμβρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πολιτική Προστασία Θέρμης: Απολογισμός Δράσεων Ομάδας 22 έως 30 Νοεμβρίου

 

//Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας Θέρμης:

Όπως ξεκίνησε έτσι και τελείωσε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου για την ομάδα μας, με πολυάριθμες δραστηριότητες, αδιάκοπες εκπαιδεύσεις τόσο σε μέλη της ομάδας μας όσο και σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων, καθώς και με συνδρομές σε συμβάντα παρέχοντας ασφάλεια χώρου. 


Η ομάδα μας επίσης το διήμερο 30/11 & 1/12 βρισκόταν σε επιφυλακή στα φυλάκια της, σε Θέρμη και Νέα Ραιδεστό, λόγω έκτακτου δελτίου εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και διενήργησε περιπολίες σε ιρλανδικές διαβάσεις και σημεία που υπήρχε υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.


Πιο αναλυτικά:

➧  Τρίτη 22/11 στις 21:00, δύο μέλη της ομάδας μας και ένα της Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού μετέβησαν στο δρόμο προς Πλαγιάρι για παροχή βοήθειας και ασφάλειας χώρου μετά από καραμπόλα που είχε προηγηθεί μεταξύ τεσσάρων οχημάτων.

➧  Τετάρτη 23/11 στις 19:00, η ομάδας μας πραγματοποίησε εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ταγαράδων με θέμα “Φυσικές Καταστροφές”.

➧  Τετάρτη 23/11 στις 21:30, κάλυψε υγειονομικά το γυναικείο παιχνίδι καλαθοσφαίρισης του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης.

➧  Παρασκευή 25/11 στις 10:00, βρέθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης για να εκπαιδεύσει τους μαθητές του σχολείου πάνω στις αστικές και δασικές πυρκαγιές.

➧  Παρασκευή 25/11 στις 21:45, παρείχε υγειονομική κάλυψη στο ανδρικό παιχνίδι καλαθοσφαίρισης του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης.

➧  Σάββατο 26/11 στις 15:00, κάλυψε υγειονομικά τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Α.Π.Ο. Θερμαϊκού Θέρμης στο γήπεδο της Θέρμης.

➧  Σάββατο 26/11 στις 15:00, εκπαίδευσε και πιστοποίησε τα μέλη της μέσω του πιστοποιημένου σεμιναρίου BLS/AED του ERC που πραγματοποιήθηκε στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου μας από τον κύριο Φουρνιτζή Γιώργο και την ομάδα του World First Response - WFR.

➧  Σάββατο 26/11 στις 18:00, κάλυψε υγειονομικά το παιχνίδι καλαθοσφαίρισης των κορασίδων του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης.

➧  Κυριακή 27/11 στις 13:00, στη γιορτή του μανιταριού στο Λιβάδι, ο υπεύθυνος του παραρτήματος Λιβαδίου της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης κύριος Ταυλίκος Ηρακλής κλήθηκε για παροχή βοήθειας σε κυρία περίπου 50 ετών που είχε χάσει τις αισθήσεις της. 

Η κυρία διαπιστώθηκε ότι ήταν υποτασική και της δόθηκε άμεσα αλμυρή τροφή. Αφού ανέκαμψε συνέχισε για τον προορισμό της.

➧  Κυριακή 27/11 στις 15:00, παρείχε υγειονομική κάλυψη στο παιχνίδι καλαθοσφαίρισης του παιδικού τμήματος του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης.

➧  Κυριακή 27/11 στις 19:00, εκπαίδευσε τα μέλη της πάνω σε θέματα απεγκλωβισμών από οχήματα, με το μάθημα που πραγματοποιήθηκε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας με θέμα “Απεγκλωβισμός από όχημα χωρίς τη χρήση εργαλείων” από την κυρία Παυλικιάνη Ντία.

➧  Δευτέρα 28/11, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ( Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ) κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, στην Αθήνα. Από την ομάδα μας συμμετείχε η κυρία Παυλικίανη Ντία, μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας και υπεύθυνη του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κύριος Κουγιουμτζίδης Κώστας ως Σύμβουλος της Ομοσπονδίας σε θέματα συνεργασίας με Δήμους και την Κ.Ε.Δ.Ε..

➧  Τετάρτη 30/11 στις 18:30, μέλη της ομάδας μας μετέβησαν για συνδρομή στη πυροσβεστική και παροχή ασφάλειας χώρου, στην οδό Παπανικολάου στην επέκταση της Θέρμης για φωτιά σε καπνοδόχο σπιτιού. Η φωτιά κατασβέστηκε προ αφίξεως από περίοικους.

➧  Τετάρτη 30/11 στις 19:00, η κυρία Παυλικιάνη Ντία από την ομάδα μας επισκέφτηκε για ακόμη μία φορά το Δημοτικό Σχολείο Ταγαράδων για να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς του σε θέματα τρομοκρατικών ενεργειών και διαχείρισης αυτών.

➧  Τετάρτη 30/11 στις 19:30, μεγάλη δύναμη της ομάδας μας η οποία βρισκόταν σε επιφυλακή λόγω έκτακτου δελτίου εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, μετέβη στους Ταγαράδες στην όγδοη οδό, καθώς είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε πυλώνα της ΔΕΔΔΗΕ. 

Η ομάδα μας με τα οχήματα της Θέρμη-1 και Θέρμη-3 παρείχε ασφάλεια χώρου και έκλεισε το δρόμο σε μεγάλη απόσταση από τον πυλώνα, καθώς τα καλώδια του είχαν πέσει στο δρόμο. 

Οι μετασχηματιστές του πυλώνα μετά από κάποια ώρα έσκασαν και δημιουργήθηκε τόξο ηλεκτρισμού με το δρόμο. 

Η ομάδα μας παρέμεινε στο σημείο για να ενημερώσει και να προφυλάξει ανυποψίαστους πολίτες που θα διέσχιζαν τον δρόμο μέχρι τις 23:00 όπου και έφτασε η πυροσβεστική μετά από ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ ότι είχε κλείσει το ρεύμα.

➧  https://www.ppthermis.eu/l/draseis-omadas-apo-22-mechri-30-noemvrioy/

➧  https://www.instagram.com/civilprotectionthermi/