Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης για τη "Λευκή Νύχτα 2022" - Χιλιάδες οι επισκέπτες (φωτο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης για τη "Λευκή Νύχτα 2022" - Χιλιάδες οι επισκέπτες (φωτο)




Χιλιάδες οι επισκέπτες στη «Λευκή Νύχτα» της Θέρμης



Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου τη Θέρμη, συμμετέχοντας στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά και στη μεγάλη γιορτή της τοπικής αγοράς, τη «Λευκή Νύχτα» η οποία διοργανώθηκε για έκτη χρονιά και έπειτα από παύση δύο ετών, λόγω της πανδημίας. 

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε με το καθιερωμένο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης. Το έναυσμα έδωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ακολούθησαν οι χορωδίες και τα μουσικά σύνολα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού (ΔΕΠΠΑΘ).



Στην πλατεία Παραμάνα τοποθετήθηκαν τα ξύλινα σπιτάκια τα οποία φιλοξένησαν τους Εμπορικούς Συλλόγους Βασιλικών και Μίκρας με τα τοπικά προϊόντα τους, ενώ ο DJ Ανδρέας Νικάκης έδωσε το δικό του μουσικό ρυθμό στη γιορτή, την παρουσίαση της οποίας έκανε ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος.



Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου» και ευχήθηκε σε όλες και όλους «τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά να μας βρούνε με ειρήνη και υγεία». 

Τόνισε επίσης ότι «δεν θα ήθελα κανένας πολίτης αυτού του Δήμου, αυτές τις γιορτινές μέρες, τις μέρες της αγάπης να αισθανθεί μόνος και αβοήθητος. Θα ήθελα για μια ακόμη φορά τούτες τις μέρες να σας παρακαλέσω να σταθείτε στο πλευρό όσων έχουν την ανάγκη μας, να δείτε αν κάποιος γύρω σας έχει την ανάγκη σας και να τον βοηθήσετε και αν δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς να ενημερώσετε το δήμο ο οποίος έχει τη δυνατότητα να στηρίξει κάθε αδύναμο συμπολίτη μας, μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του. 

Στόχος μας είναι κανένας σ’ αυτόν τον δήμο, σ’ αυτόν τον τόπο, αυτές τις μέρες να μην αισθανθεί μόνος και αβοήθητος!».

Ο κ. Παπαδόπουλος συνεχάρη όλους τους φορείς και τους συλλόγους οι οποίοι συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας». Ειδικότερα τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού (ΔΕΠΠΑΘ) η οποία προετοίμασε το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης καθώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν για την επιτυχία της «Λευκής Νύχτας». 

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα το ΕΕΘ «το οποίο βοήθησε και συγχρηματοδότησε ως συνδιοργανωτής την εκδήλωση, μαζί και με το δήμο, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτής της ημέρας». 

Ευχαρίστησε επίσης όλους τους Συλλόγους της Θέρμης οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση. «Μέσα από αυτή τη διοργάνωση, τη ‘Λευκή Νύχτα’, αναδεικνύουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και της τοπικής αγοράς η οποία θα είναι ανοιχτή και μπορούμε να επισκεφτούμε τα μαγαζιά και να ψωνίσουμε μέχρι και τα μεσάνυχτα».



Μετά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκίνησε η «Λευκή Νύχτα», ένα μεγάλο γλέντι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της αγοράς της Θέρμης. Ξυλοπόδαροι, τάρανδοι, ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά του ξεχύθηκαν στους δρόμους της αγοράς, υπό τους ήχους του κρουστόφωνου και των τυμπανιστών Paranaue. 

Οι χορευτικοί σύλλογοι Θέρμης, Πόντιοι, Μακεδόνες, Θρακιώτες, Βλάχοι, Σερραίοι, Κρητικοί και ο Χορευτικός Όμιλος Θέρμης, με τους δεκάδες χορευτές, τα παραδοσιακά μουσικά τους όργανα και τα έθιμά τους, μάγεψαν για μια ακόμη φορά τους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν τους εμπορικούς δρόμους της αγοράς και τα καταστήματα τα οποία έμειναν ανοιχτά ως και μετά τα μεσάνυχτα κάνοντας πολλές και δελεαστικές προσφορές.





Το δικό τους χρώμα έδωσαν οι πρόσκοποι Θέρμης προσφέροντας ζεστή σοκολάτα και τσάι, ο καστανάς με τα κάστανα και το μαλλί της γριάς, που κέρασαν όλους τους επισκέπτες της αγοράς. 

Συμμετείχε επίσης η οργάνωση «Πνοή Ελπίδας» για την στήριξη οικογενειών με προβλήματα διαβίωσης, ενώ οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης φρόντισαν για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.



Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρζόπουλος και Σωκράτης Φάμελλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Πάλλας και Μαγδαλινή Φιλιππιάδου, η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης Αθηνά Παπαδάκη, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης, Στέλιος Αποστόλου, Στέλιος Γκιζάρης, Σπύρος Γαντάς, Κώστας Κουγιουμτζίδης, Αργύρης Μωραΐτης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Φανή Χατζηδημητρίου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου και Νάκης Κοντοπίδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχιλλέας Μεταλούλης, δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Φανή Μπλιούμη. 
Από πλευράς Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ήταν ο γενικός γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης, ενώ από την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης παρέστησαν ο πρόεδρος Στάθης Πιστέλας και οι Νίκος Τριανταφυλλίδης, Αργύρης Τριανταφύλλου και Γιάννης Πάζης καθώς δεκάδες έμποροι.



Ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης τόνισε ότι “είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε και στηρίζουμε για έκτη συνεχόμενη χρονιά ως συνδιοργανωτές την ‘Λευκή Νύχτα’ της Θέρμης». Ο κ. Θεοτόκης μετέφερε τις ευχές του προέδρου του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη και υπογράμμισε ότι «το ΕΕΘ στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις των Εμπορικών Συλλόγων του Δήμου Θέρμης, όπως έκανε στα Βασιλικά και στον Τρίλοφο καθώς και όλες τις εκδηλώσεις των αντίστοιχων συλλόγων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με περισσότερα από 120.000 ευρώ που σκοπό έχουν την τόνωση των τοπικών αγορών του νόμου Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του ΕΕΘ Φανή Μπλιούμη τόνισε ότι «οι επαγγελματίες του Δήμου Θέρμης, με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε εδώ και έναν μήνα προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις τοπικές αγορές. Αρχίσαμε από τα Βασιλικά στις 20 Νοεμβρίου με το ‘’Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου κρέατος’’, συνεχίσαμε στον Τρίλοφο με την ‘’Νύχτα των Αστεριών’’ και σήμερα είναι η αποκορύφωση στη Θέρμη με την 6 η ‘’Λευκή Νύχτα’’ και αύριο στο Πλαγιάρι. 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσους έχουν έρθει σήμερα εδώ και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η Θέρμη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι κρύβει τεράστια ενέργεια που μπορεί να μετασχηματιστεί σε θετικό αποτέλεσμα για όλους, με πολλά δρώμενα και κινητικότητα παντού. 
Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και στον Δήμο Θέρμης, στον δήμαρχό μας Θεόδωρο Παπαδόπουλο ο οποίος είναι συνεχώς κοντά μας και στηρίζει τις δράσεις των επαγγελματιών, και φυσικά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους χορηγούς που βοήθησαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης».



Στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας» ο δήμος Θέρμης και η Εθελοντική δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκέντρωσαν παιχνίδια, ενόψει των εορτών, τα οποία θα μοιραστούν σε παιδιά ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου.



Φέτος, εκτός από τη «Λευκή Νύχτα» στη Θέρμη, ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν και στις υπόλοιπες δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με πρωτοβουλία των νεοσύστατων Ενώσεων Επαγγελματιών Εμπόρων Μίκρας και Βασιλικών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους στην πρώτη «Νύχτα των Αστεριών», στον Τρίλοφο με δράσεις ανάλογες με αυτές της «Λευκής Νύχτας», ενώ την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το εορταστικό κλίμα της αγοράς μεταφέρθηκε στο Πλαγιάρι όπου έγιναν παρόμοιες εκδηλώσεις.

Χορηγοί της «Λευκής Νύχτας» στη Θέρμη ήταν οι: Σουρωτή – Ανώνυμη εταιρεία εμφιάλωσης & εμπορίας μεταλλικού νερού, Dimis AE – Βιομηχανία Ένδυσης, Santana – Βιομηχανία ένδυσης, Sko.Real – Μεσιτικό Γραφείο και Avalon hotel.