Αντιπροσωπεία από το Δημοτικό Σχολείο Ν.Ρυσίου στην Ιταλία με το πρόγραμμα ERASMUS+ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αντιπροσωπεία από το Δημοτικό Σχολείο Ν.Ρυσίου στην Ιταλία με το πρόγραμμα ERASMUS+


Την εβδομάδα 24-28 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία από δύο εκπαιδευτικούς και τέσσερεις μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου, επισκέφθηκε στα πλαίσια της δεύτερης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” την Ιταλία και συγκεκριμένα σχολεία που βρίσκονται στα χωριά Ripi και Torrice της επαρχίας Frosinone. 

Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από ιταλικές οικογένειες της περιοχής και παρακολούθησαν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος στις οποίες συμμετείχαν ενεργά εξασκώντας την αγγλική γλώσσα και δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς με τα παιδιά από την Ιταλία αλλά και από άλλες χώρες, όπως Κροατία, Ισπανία, Πολωνία και Ιρλανδία, τα οποία επίσης φιλοξενήθηκαν σε ιταλικές οικογένειες.

Σε μια εκδήλωση όλες οι χώρες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους από τη δεύτερη θεματική ενότητα για την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο διαβίωσης και ανακάλυψαν το περιεχόμενο της τρίτης κάψουλας με θέμα τους πρόσφυγες. Οι εκπρόσωποι των χωρών πήραν μαζί τους ερωτήματα για να τα επεξεργαστούν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα στο επόμενο ταξίδι στην Ιρλανδία.

Στον ελεύθερο χρόνο τους ξεναγήθηκαν στο Casamari Abbey, στους καταρράκτες του γραφικού χωριού Isola Liri, στη βιβλιοθήκη Giovardiana στο Veroli και περιήγηση στα πανέμορφα σοκάκια του, καθώς επίσης και στα πιο σημαντικά αξιοθέατα και πλατείες της Ρώμης.



Δημοτικό Σχολείο Ν.Ρυσίου