Εγκαινιάστηκε το παρεκκλήσι των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Νέα Ραιδεστό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εγκαινιάστηκε το παρεκκλήσι των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Νέα Ραιδεστό

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, παραμονή της μεγάλης γιορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, τα εγκαίνια στο ομώνυμο παρεκκλήσι των Κοιμητηρίων Νέας Ραιδεστού.


Το παρεκκλήσι είχε ανεγερθεί επί προεδρίας στην Κοινότητα του Ανδρέα Δοδολίδη και ανακαινίστηκε πρόσφατα εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος λατρείας αλλά ως οστεοφυλάκιο.



Στο πλαίσιο των εγκαινίων πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να τιμήσουν τη μνήμη των Αγίων Γρηγορίου Καλίδη, του Μεγάλου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, του Αγίου Ανδρονίκου, των 14.000 νηπίων που σφαγιάστηκαν από τον Ηρώδη και των Λειψάνων των 179 Μαρτύρων εν Νταού Πεντέλης. 

Ο εφημέριος Νέας Ραιδεστού πατέρας Ιωάννης κατά το σύντομο χαιρετισμό του τίμησε τον πρώην και νυν πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Ραιδεστού Ανδρέα Δοδολίδη και Παναγιώτη Κατρανιά αντίστοιχα, για την αδιάκοπη βοήθειά τους στο έργο της εκκλησίας, προσφέροντάς τους εικόνες των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.



Επίσης ευχαρίστησε το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο για το έργο το οποίο επιτελεί στον τόπο, διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «υπάρχει ένα άγρυπνο βλέμμα, ένας ακάματος εργάτης, που από το πρωί έως το βράδυ μαζί με τους ικανούς συνεργάτες του παρατηρεί τα πάντα και αγωνίζεται για το καλύτερο αυτού του τόπου».

 Στο δήμαρχο Θέρμης ο πάτερ Ιωάννης πρόσφερε την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ευχαριστώντας τον για την αγαστή συνεργασία και την προσφορά του στο έργο της εκκλησίας και του τόπου γενικότερα.



Ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος παραλαμβάνοντας την εικόνα ευχαρίστησε τον πατέρα Ιωάννη για τα θερμά του λόγια και σημείωσε πως
«Εκκλησία και Δήμος ασχολούνται με την κοινωνία. Η Εκκλησία με την ψυχή και το πνεύμα ενώ η δημοτική αρχή με την αδιάκοπη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. “Όλοι ασχολούμαστε με τον άνθρωπο και δεν σας κρύβω ότι με εξέπληξε ευχάριστα η σημερινή τιμή που μας κάνατε, τόσο σε εμένα όσο και στους άξιους συνεργάτες, Ανδρέα Δοδολίδη και Παναγιώτη Κατρανιά. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια αναγνώριση της προσφοράς μας και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε σήμερα, που αποτελεί άλλωστε και τη σημαντικότερη αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του καθενός ξεχωριστά. Κάθε αναγνώριση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερη όρεξη αυτό που κάνουμε».