Αμπέλι: Άδεια απόσταξης και για τα επιτραπέζια σταφύλια φέτος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αμπέλι: Άδεια απόσταξης και για τα επιτραπέζια σταφύλια φέτοςΜε αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται δυσκολίες στη διάθεση ποσοτήτων επιτραπέζιων σταφυλιών που έμειναν αδιάθετες

Η χορήγηση άδειας απόσταξης των επιτραπέζιων σταφυλιών προβλέτεται για φέτος λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τα φυσικά φαινόμενα, που παρατηρήθηκαν σε όλη την επικράτεια κατά τη διάρκεια της φετινής αμπελοοινικής περιόδου και οδήγησαν στην υποβάθμιση της ποιότητας τους.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Οικονομικκών, αρμόδιος για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής. δίνεται, κατ’ εξαίρεση για την τρέχουσα αποστακτική περίοδο 2022-2023, η δυνατότητα χορήγησης στους αμπελοκαλλιεργητές άδειας απόσταξης επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών.

Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται ενδεχόμενες δυσκολίες στη διάθεση ποσοτήτων επιτραπέζιων σταφυλιών που πιθανόν μείνουν αδιάθετες και δεν καταστράφηκαν πλήρως λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, αλλά το εναπομείναν προϊόν κατέστη μη εμπορεύσιμο, εξαιτίας της ποιοτικής υποβάθμισής του.