Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης τίμησαν τη μνήμη των ηρώων Πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης τίμησαν τη μνήμη των ηρώων Πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη

 

//Η ανακοίνωση από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας: 

Την 12/11/2022, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην των πεσόντων πυροσβεστών, στο Μνημείο Πεσόντων της Π.Υ., στην Θεσσαλονίκη και στην έδρα του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, και Θράκης.

Η ομάδα μας, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη των ηρώων πυροσβεστών, κατέθεσε στεφάνι, καθώς επίσης και η Ομοσπονδία Ομάδων Πολιτικής Προστασίας, εκπροσωπώντας όλους τους εθελοντές.

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, Δήμου Θέρμης, τίμησαν με την παρουσία τους, από κοινού με αντιπροσώπους των άλλων 2 ομάδων του Δήμου Θέρμης, των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, της Θέρμης και των Βασιλικών.

Η 12η Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως "ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών", την ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβέστη, του Κωνσταντίνου Πούλιου, δόκιμου Β'' τάξεως. Ο αξιομακάριστος έχασε την ζωή του σε ηλικία 26 ετών, πριν από 80 έτη, κατά την διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε διώροφο οίκημα, στην Θεσσαλονίκη επί της οδού Θεοτοκόπουλου.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.

Φωτο από την εκδήλωση: