Αμαξίδια με ερπύστριες χαρίζουν πρόσβαση σε βουνά, δάση και δύσβατα μονοπάτια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αμαξίδια με ερπύστριες χαρίζουν πρόσβαση σε βουνά, δάση και δύσβατα μονοπάτιαΟ χρόνος στην εξοχή έχει συνδεθεί πολλά και σημαντικά οφέλη.

Όμως η επίσκεψη σε δρυμούς και η διάσχιση δύσβατων μονοπατιών πεζοπορίας ήταν όχι μόνο δύσκολη αλλά και συχνά αδύνατη για ορισμένους ανθρώπους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οργανώσεις στις ΗΠΑ όπως το Ίδρυμα Aimee Copeland Foundation έθεσαν ως στόχο να βελτιώσουν την πρόσβαση για τα ΑμεΑ.

Πρόσφατα, συνεργάστηκαν με το Τμήμα Φυσικών Πόρων της Γεωργίας για την καγτασκευή ενός στόλου αμαξιδίων παντός εδάφους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν σε 11 πολιτειακά πάρκα και ιστορικά μνημεία της πολιτείας.

«Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ευκαιρίες στην ύπαιθρο για κάθε πολίτη και επισκέπτη της Τζόρτζια», λέει ο διευθυντής των κρατικών πάρκων και ιστορικών τόπων της Τζόρτζια, Τζεφ Κάουν.«Είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι με το Ίδρυμα Aimee Copeland για να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στους επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες».

Τα αμαξίδια παντός εδάφους ή ATC (all-terrain chairs) έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν άτομα σε βραχώδη, χορταριασμένα και ανώμαλα εδάφη. 

Θα είναι δωρεάν για χρήση με κράτηση, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να ταξιδεύουν με έναν προκαθορισμένο φίλο ή γνωστό τους που θα τους συνοδεύει για λόγους ασφαλείας.

Ο blogger Cory Lee, με έδρα τη Τζόρτζια, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε όλες τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες με το αμαξίδιο του, τονίζει τη σημασία αυτής της εξέλιξης. 

«Θα μπορέσω επιτέλους να πάω σε αυτά τα μονοπάτια για πρώτη φορά στη ζωή μου», λέει. «Τα μονοπάτια είναι εκτός ορίων με το κανονικό μου αμαξίδιο».

Η Γεωργία δεν είναι η μόνη πολιτεία που λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προσβασιμότητα στα ΑμεΑ. 

Το Κολοράντο, το Μίσιγκαν και η Νότια Ντακότα είναι μερικές ακόμη πολιτείες που προσφέρουν ειδικό εξοπλισμό για να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι στη φύση.

bestnews.gr