Η Σαξοφωνική ορχήστρα του Δήμου Θέρμης, "Κουκλουσάξ" στον Δήμο Τρικκαίων για καλό σκοπό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Σαξοφωνική ορχήστρα του Δήμου Θέρμης, "Κουκλουσάξ" στον Δήμο Τρικκαίων για καλό σκοπό


Μια μεγάλη συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022 από τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων.


Στο πλαίσιο των 125 χρόνων ύπαρξης και λειτουργίας της ιστορικής Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, με την υποστήριξη και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Ορχηστρών και Χορωδιών.

Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και με την υποστήριξη των φιλανθρωπικών σωματείων «Αγία Βαρβάρα» και «Φίλες της Αγάπης».

Το φεστιβάλ έλαβε δράση στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022.

Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, δόθηκε μεγάλη συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης». 
Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου έγιναν δύο μικρές συναυλίες, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της πόλης των Τρικάλων και στο Γηροκομείο της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, στα Μεγάλα Καλύβια του Δήμου Τρικκαίων.

Τα μουσικά σύνολα που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό: το να ενισχυθούν με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων και τα συσσίτια του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης, ώστε να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία σε πολίτες που δεν είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων να παρευρεθούν στην προγραμματισμένη συναυλία του Σαββάτου, να παρακολουθήσουν μέρος της συναυλίας αυτής στους χώρους παραμονής τους.

Τα μουσικά σύνολα που πήραν μέρος στο φεστιβάλ είναι :

– Η Σαξοφωνική ορχήστρα του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, Κουκλουσάξ

– Η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας,

– Το κιθαριστικό ντουέτο Αλεξάνδρας Χριστοδήμου και Γιάννη Πετρίδη

– Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

– Η Χορωδία Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης,

– Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

– Και το Δημοτικό Χορευτικό συγκρότημα Τρικάλων


Οπως αναφέρεται στη δημοσίευση των "Κουκλουσάξ",
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου & στο Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων κ. Οδυσσέα Τράντο για την πρόσκληση, την άψογη διοργάνωση του φεστιβάλ και την ζεστή φιλοξενία που παρείχαν στα μέλη της Ορχήστρας.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ : ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ