Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Καινοτόμα Ψηφιακά Εργαστήρια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Καινοτόμα Ψηφιακά Εργαστήρια


Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με την επιχορήγηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει σειρά εργαστηρίων για παιδιά με χρήση ψηφιακών μέσων και εργαλείων τεχνολογίας.


Ένα διήμερο καινοτόμων εργαστηρίων με σκοπό την επαφή και εξοικείωση των παιδιών με την τομή της τέχνης και της τεχνολογίας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, AthensDigitalArtsFestival και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα OPENART του Ιονίου Πανεπιστημίου, προσθέτοντας επιπλέον λειτουργίες στο ψηφιδωτό έκφρασης παιχνιδιού και εκπαίδευσης. Τα ψηφιακά εργαλεία και οι τεχνολογίες, όπως μικροεπεξεργαστές, αισθητήρες και τα μυστικά της κινούμενης εικόνας δημιουργούν μια πρωτότυπη εμπειρία καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργίας και εκπαίδευσης.


Γνωρίζοντας την αξία και σημασία των ψηφιακών τεχνολογιών στη σύγχρονη καθημερινότητα, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, κατά τη διάρκεια του δημιουργικού και διαδραστικού διημέρου, τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέους "τόπους" και τρόπους έκφρασης. Οι εισηγητές από τον κλάδο των ψηφιακών τεχνών θα παρουσιάσουν σύγχρονες πρακτικές στην τομή της τέχνης και της τεχνολογίας, συνεισφέροντας άμεσα στο γνωστικό επίπεδο κάθε παιδιού.

Τα εργαστήρια τέχνης και τεχνολογίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 13 ετών καθώς και σε φορείς και ιδρύματα φιλοξενίας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :


Παρασκευή 04/11/2022

Φτιάχνω το πρώτο μου animation - Εργαστήριο δημιουργίας κινούμενης εικόνας

Εργαστήριο δημιουργίας κινούμενης εικόνας. Τα παιδιά σχεδιάζουν και συνθέτουν τις πρώτες τους κινούμενες δημιουργίες. Μαθαίνουν από έμπειρους εισηγητές τα μυστικά της κινούμενης εικόνας και ταξιδεύουν από την αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης, ζωντανεύοντας το δικό τους κινούμενο σχέδιο

Ηλικία: 4 - 8 ετών - Διάρκεια: 50 λεπτά

Θα πραγματοποιηθούν 4 εργαστήρια (15 παιδιά/εργαστήριο) στις 9:30, 10:30, 11:30, 12:30

Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ

Μπανάνα Πάρτυ - Βιωματικά εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά

“Μπανάνα Πάρτι”, ένα ομαδικό παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά θα υλοποιήσουν το δικό τους μουσικό πάρτι χρησιμοποιώντας υλικά από της καθημερινής διατροφής. Ένα παιχνίδι, εύκολο στην κατασκευή και διασκεδαστικό που δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα τον ήχο και την επαγωγική μεταφορά ενέργειας. Το εργαστήριο στοχεύει στην κατανόηση βασικών εννοιών του ηλεκτρικού κυκλώματος, της ρομποτικής, των αισθητήρων αφής και του ήχου. Για την υλοποίηση τα παιδιά φέρνουν ένα φρούτο ή ένα λαχανικό όπως πατάτα, καρότο, κ.α.

Ηλικία: 8 - 12 ετών - Διάρκεια: 60 λεπτά

Θα πραγματοποιηθούν 3 εργαστήρια (10 παιδιά/εργαστήριο) στις 17:00, 18:00, 19:00

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ


Σάββατο 05/11/2022

Ζωντανή ζωγραφική με το φως - Εργαστήρια δημιουργίας κινούμενων neonπινάκων

Δημιουργία κινούμενων neon πινάκων. Με τεχνικές animation, αλλά και γνώσεων φωτογραφίας με μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία και την εξέλιξη του animation, οι μικροί μας φίλοι, αφού μάθουν τα μυστικά της φωτογραφικής μηχανής, θα δημιουργήσουν τη δική τους neon εικόνα ζωγραφίζοντας με το φως χρησιμοποιώντας χρωματιστά φωτεινά εργαλεία.

Ηλικία: 5 - 8 ετών - Διάρκεια: 45 λεπτά

Θα πραγματοποιηθούν 4 εργαστήρια (15 παιδιά/εργαστήριο) στις 10:00, 11:00, 12:00, 13:00

Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ

Τα τριχωτά ρομπότ - Βιωματικό εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά

Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα ρομπότ στο κεφάλι μιας οδοντόβουρτσας; Τα ρομπότ με τρίχες είναι απλά, μικροσκοπικά ρομπότ που βουίζουν σαν ζωύφια. Το τριχωτό ρομπότ, εύκολο στην κατασκευή και διασκεδαστικό, δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία με τη ρομποτική για να να υλοποιηθεί. Το εργαστήριο στοχεύει στην κατανόηση βασικών εννοιών του ηλεκτρικού κυκλώματος, της ρομποτικής και της κινητικής ενέργειας μέσα μέσα από τον πειραματισμό και το παιχνίδι. Για την υλοποίηση τα παιδιά φέρνουν την παλιά τους οδοντόβουρτσα και τη μετατρέπουν σε ρομπότ με την απλή χρήση μιας μπαταρίας και ενός μοτέρ δόνησης, σαν αυτή που έχουν τα κινητά σας τηλέφωνα.

Ηλικία: 11 - 13 ετών - Διάρκεια: 60 λεπτά

Θα πραγματοποιηθούν 4 εργαστήρια (10 παιδιά/εργαστήριο) στις 17:00, 18:00, 19:00

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω εργαστηρίων θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα Compilationscreenings από animation για παιδιά. Τα ειδικά επιλεγμένα καλλιτεχνικά έργα animation που θα προβάλλονται προέρχονται από κορυφαία Διεθνή Φεστιβάλ, με στόχο την ανάδειξη αξιών όπως η οικογένεια, η φιλία και η περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Δήλωση συμμετοχής: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 2310 913047