Παραμένει στα ύψη η τιμή της αμόλυβδης και του ντίζελ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παραμένει στα ύψη η τιμή της αμόλυβδης και του ντίζελ!


 Οι ιδιοκτήτες οχημάτων αναγκάζονται να δαπανούν τεράστιο μέρος του μισθού τους για τις άκρως απαραίτητες μετακινήσεις


Παρά το γεγονός ότι η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης παραμένει κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, συγκεκριμένα στα 1,996 ευρώ το λίτρο, αποτελεί ένα πανάκριβο… σπορ για όσους θέλουν να διανύσουν έστω και μια μικρή απόσταση.

Το οικονομικό επιτελείο, αρνούμενο να προχωρήσει σε κάποια παρέμβαση για τις τιμές των καυσίμων, είτε με ένα νέο «Fuel Pass» είτε με επιδότηση απευθείας στην αντλία, θεωρεί πως αυτές οι τιμές είναι… ανεκτές για τον μέσο Έλληνα καταναλωτή με τον μέσο μισθό των 1.000 ευρώ μεικτά που επικρατεί στη χώρα μας. 

Φορείς της αγοράς τονίζουν ότι οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης ακολουθούν πτωτική πορεία και προβλέπουν ότι έως τις 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σταθεροποιημένες σε αυτά τα επίπεδα. 

Δηλαδή, η αμόλυβδη στα μεγάλα αστικά κέντρα θα μείνει κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο. 

Αιτία για τη μικρή αποκλιμάκωση είναι η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου αλλά και η ταυτόχρονη άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου, σε συνδυασμό με την επιδότηση του κράτους και των διυλιστηρίων. 

Την ίδια ώρα, στα ύψη παραμένει η τιμή στο diesel κίνησης, που διαμορφώνεται στα 1,941 ευρώ το λίτρο. 

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος Σεπτεμβρίου το οικονομικό επιτελείο απέσυρε την επιδότηση ύψους 0,15 ευρώ το λίτρο απευθείας στην αντλία, μια απόφαση που εκτόξευσε την τιμή πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ το λίτρο.

newsbreak.gr