Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη – Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη – Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας;



Μια σήραγγα μέσα σε στρώματα βράχου ανακαλύφθηκε κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου και μπορεί να οδηγήσει στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας. 

Η σήραγγα εντοπίστηκε 13 μέτρα κάτω από το ναό και έχει μήκος 1,305 χιλιόμετρα και ύψος 2 μέτρα. Ο βράχος χαρακτηρίζεται ως «γεωμετρικό θαύμα» και λέγεται ότι μοιάζει με τη σήραγγα του Ευπαλίνου στο ελληνικό νησί της Σάμου – που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μηχανικά επιτεύγματα του κλασικού κόσμου.

Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez από το Πανεπιστήμιο του San Domingo είναι πεπεισμένη για περισσότερο από μια δεκαετία, ότι ο τελευταίος φαραώ της Αιγύπτου, η Κλεοπάτρα και ο εραστής της Μάρκος Αντώνιος αναπαύθηκαν μέσα στο ναό και είναι βέβαιο ότι η σήραγγα θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτήν την σπουδαία ανακάλυψη. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων η ήττα από τον Οκταβιανό οδήγησε τον Μάρκο Αντώνιο στην αυτοκτονία. Ωστόσο, πριν τη δική της αυτοχειρία, η Κλεοπάτρα είχε κάνει τα σχέδιά της για να ταφούν από κοινού.

Η αρχαιολόγος δήλωσε στο Heritage Key ότι υπάρχει 1% πιθανότητα η βασίλισσα να έχει ταφεί εκεί και αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή θα είναι «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα».




Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μέρος της σήραγγας να έχει βυθιστεί κάτω από τα νερά της Μεσογείου, ενώ επιστημονικές πηγές δείχνουν ότι τουλάχιστον 23 σεισμοί έπληξαν τις αιγυπτιακές ακτές μεταξύ 320 μ.Χ- 1303 μ.Χ. 

Παράλληλα έχουν βρεθεί αγγεία, θραύσματα αγγείων και ένα ορθογώνιο μπλοκ από ασβεστόλιθο, μεταδίδει η Dailymail.



Μέσα στον ναό έχουν βρεθεί νομίσματα με εικόνες και τα ονόματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων αποκεφαλισμένων αγαλμάτων, όπως και αγάλματα με τη θεά Ίσιδα.