Έρχεται διορθωτική ΚΥΑ για το «καλάθι του νοικοκυριού» - Τι θα προβλέπει - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχεται διορθωτική ΚΥΑ για το «καλάθι του νοικοκυριού» - Τι θα προβλέπει


Νέα υπουργική απόφαση για το «καλάθι του νοικοκυριού» θα εκδώσει το υπουργείο Ανάπτυξης τις επόμενες ημέρες όπως ανακοίνωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Η απόφαση, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, θα προβλέπει να είναι μεγαλύτερες και ευδιάκριτες οι ταμπέλες στα προϊόντα του καλαθιού και να διασφαλίζεται η επάρκεια των προσφερόμενων προϊόντων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου την οποία χαρακτήρισε «ενθαρρυντική» ενώ πρόσθεσε ότι από την Τετάρτη στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου θα παρακολουθούνται οι τιμές των προϊόντων ανά εβδομάδα.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε συνάντηση με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών τροφίμων, αφού όμως πρώτα - όπως είπε - λάβει τα αποτελέσματα των ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α).

Για ορισμένα σημεία που πρέπει να διορθωθούν στο «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε λόγο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.
Οι πωλήσεις στο “καλάθι” έχουν αυξηθεί κατά 100% που σημαίνει πως ο κόσμος θέλει να αγοράσει, ζητάει τα προϊόντα…αυτή τη στιγμή και η βιομηχανία πρέπει “να βάλει πλάτη” έτσι ώστε τα προϊόντα που βρίσκονται στο "καλάθι" να είναι πολύ πιο φτηνά από τα αντίστοιχα
είπε στο ΜΕGA.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και σε άλλους κλάδους ο Νίκος Παπαθανάσης απάντησε: «Είναι προαιρετικό, ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα “καλάθι”, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε αλυσίδες μικρότερες, έχουν άλλα μεγέθη». Συμπλήρωσε, δε, πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει έρθει σε επαφή με αρτοποιεία και κρεοπωλεία με τους επιχειρηματίες να είναι θετικοί στη σκέψη, ωστόσο αναμένουν να δουν την εξέλιξη του μέτρου.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι «θα δημιουργήσουμε ένα "καλάθι" για τους συμπολίτες μας, με ειδικές διατροφικές ανάγκες»

Ολοκληρώνοντας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του «καλαθιού».