Χιλιάδες κόσμου στις 70 εκδηλώσεις στα «Θέρμης Δρώμενα 2022» - Η Ανακοίνωση του Δήμου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χιλιάδες κόσμου στις 70 εκδηλώσεις στα «Θέρμης Δρώμενα 2022» - Η Ανακοίνωση του Δήμου


Έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, στη διάρκεια των οποίων διοργανώθηκαν περίπου εβδομήντα εκδηλώσεις, έπεσε η αυλαία για τα «Θέρμης Δρώμενα 2022».

Η μαζική προσέλευση του κόσμου στις εκδηλώσεις δείχνει ότι, παρά τις δυσκολίες τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, τα «Θέρμης Δρώμενα» είναι ένας θεσμός με βαθιές ρίζες που συγκινεί και προσελκύει το κοινό, όχι μόνο του δήμου Θέρμης αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των φετινών εκδηλώσεων ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει ότι: 

«ο Πολιτισμός αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες για τη διοίκηση του δήμου Θέρμης. 
Δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτουμε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και ένα από τα σημαντικότερα δημοτικά ωδεία, τη δημοτική βιβλιοθήκη, τα μοναδικά μουσικά σύνολα κ.ο.κ. Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του δήμου Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) διοργανώνονται κάθε χρόνο πάρα πολλές εκδηλώσεις σε όλες τις κοινότητες και τους οικισμούς του δήμου Θέρμης.

 Αιχμή του δόρατος είναι βεβαίως τα ‘Θέρμης Δρώμενα’ τα οποία έχουν γίνει θεσμός, η εμβέλεια του οποίου υπερβαίνει τα όρια του δήμου μας. Μετά δύο χρόνια πανδημίας τα ‘Θέρμης Δρώμενα’ επέστρεψαν δυναμικά το 2022, με γεμάτο πρόγραμμα, με δεκάδες εκδηλώσεις οι οποίες διήρκεσαν κοντά δύο μήνες και απλώθηκαν σχεδόν σε όλες τις κοινότητες του δήμου. 

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους και όλες που μόχθησαν για τη φετινή διοργάνωση, που μέσα από τις ακούραστες προσπάθειές τους κατάφεραν να επαναφέρουν τα ‘Θέρμης Δρώμενα’ στην προ covid-19 εποχή. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί ασφαλή παρακαταθήκη για το μέλλον και η διοίκηση του δήμου θα συνεχίσει να στηρίζει αυτόν τον θεσμό με κάθε τρόπο».



Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ., Γιώργου Αγγέλου επισημαίνει από την πλευρά του ότι «με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα φετινά ‘Θέρμης Δρώμενα 2022’. Έπειτα από μια διετία δυσκολιών εξαιτίας την πανδημίας, επανήλθε με ιδιαίτερη δυναμική ο αγαπημένος θεσμός του Δήμου Θέρμης ο οποίος αγκαλιάστηκε αμέσως από τους δημότες και όχι μόνο. Μέσα σε περίπου 50 μέρες, πάνω από 70 εκδηλώσεις διεξήχθησαν σε κάθε γωνιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε Κοινότητα του Δήμου μας! Χιλιάδες άνθρωποι αντάμωσαν, χορέψαν, γέλασαν, ένιωσαν ένα κοινό συναίσθημα…Το ΜΑΖΙ που τόσο το είχαν στερηθεί!

Το 1ο Παραδοσιακό Αντάμωμα, η 1η Γιορτή Πολιτισμού, οι δυναμικές συναυλίες στο ειδυλλιακό Φράγμα της Θέρμης, οι εκδηλώσεις Μνήμης για τα προσφυγικά χωριά μας, οι καθιερωμένες παραδοσιακές γιορτές όπως Γιορτή Σταφυλιού, Γιορτή Σπανακιού, οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις είναι λίγες από τις δεκάδες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Δήμο Θέρμης ανάμεσα 12 Αυγούστου με 1 Οκτωβρίου!



Η ΔΕΠΠΑΘ και σύσσωμο το Δ.Σ ευχαριστούν το πλήθος των εθελοντών, σπουδαστές- καθηγητές, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, καθώς και την Πολιτική Προστασία Θέρμης που αγόγγυστα και με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε εσάς τους πολίτες για την παρουσία σας όσο και για τη θερμή συμμετοχή σας στα δρώμενα του τόπου!

Ο πήχης ανέβηκε ψηλά, οι προσδοκίες μεγαλώνουν και είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους τους ανθρώπους του Πολιτισμού να είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας. Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου στα ‘Θέρμης Δρώμενα 2023’ με την ευχή πρωτίστως να είμαστε όλοι υγιείς!”.

Ένα σύντομο βίντεο από στιγμιότυπα των “Θέρμης Δρώμενων”: