Μουντιάλ: Πουλήθηκαν 3 εκατομμύρια εισιτήρια – Ποιο είναι το δυσθεώρητο ύψος των εσόδων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μουντιάλ: Πουλήθηκαν 3 εκατομμύρια εισιτήρια – Ποιο είναι το δυσθεώρητο ύψος των εσόδωνΣχεδόν τρία εκατομμύρια εισιτήρια έχουν πουληθεί για το Μουντιάλ, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ανακοίνωσε η FIFA την Κυριακή (20/11), αποκαλύπτοντας επίσης ότι το τουρνουά αναμένεται να αποφέρει ποσό-ρεκόρ 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (7,5 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το τέλος του έτους.


Αυτά τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ αντιπροσωπεύουν το εισόδημα που παρήγαγε για τέσσερα χρόνια το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ξεπερνούν την αρχική εκτίμηση κατά ένα δισεκατομμύριο.

Ένας εκπρόσωπος της FIFA είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 2,95 εκατομμύρια εισιτήρια είχαν πουληθεί πριν τον εναρκτήριο αγώνα μεταξύ του Κατάρ και του Ισημερινού στην πόλη Αλ-Χορ.
Η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει προκαλέσει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος παρά τις εξωαθλητικές επικρίσεις γύρω από τη διοργάνωση της διοργάνωσης από το Κατάρ.

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από το κέντρο αγοράς εισιτηρίων της FIFA στην Ντόχα και οι οπαδοί ανέφεραν μεγάλους χρόνους αναμονής για να αγοράσουν εισιτήρια μέσω διαδικτύου.

Το Κατάρ έχει ήδη πουλήσει περισσότερα εισιτήρια από τη Ρωσία, η οποία διέθεσε 2,4 εκατομμύρια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Οπαδοί από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, τη Μεγάλη Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αργεντινή, τη Γαλλία, την Ινδία και τη Βραζιλία είναι αυτοί που αγόρασαν τα περισσότερα.