Ολα έτοιμα για την έναρξη των εργασιών του "THESS INTEC" στα όρια Δήμου Θέρμης- Θερμαϊκού - Τι είπε ο Θ.Καράογλου σε ενημερωτική εκδήλωση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολα έτοιμα για την έναρξη των εργασιών του "THESS INTEC" στα όρια Δήμου Θέρμης- Θερμαϊκού - Τι είπε ο Θ.Καράογλου σε ενημερωτική εκδήλωση

Η αναπτυξιακή και οικονομική «έκρηξη» που συντελείται στον Δήμο Θερμαϊκού χάρη στην κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess Intec» αποτέλεσε το θέμα συζήτησης της μεγάλης ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στην Περαία, το απόγευμα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2022, με ομιλητές τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, τον Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Νίκο Παπαϊωάννου, τον Πρόεδρο και CEO του «Thess Intec» κ. Νίκο Ευθυμιάδη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Σίμο Διαμαντίδη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής και ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Παρουσία εκατοντάδων παρευρισκομένων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, οι ομιλητές ανέλυσαν με τις τοποθετήσεις τους και εξειδίκευσαν με παραδείγματα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που ξεκίνησε να απολαμβάνει η ευρύτερη περιοχή που καθιερώνεται ημέρα με την ημέρα ως «πρωτεύουσα της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Καράογλου περιέγραψε βήμα προς βήμα τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε από τον Ιούλιο του 2019, ως Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου το όλο εγχείρημα να αποκτήσει νομική υπόσταση και να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης.
Πλέον, ο Δήμος Θερμαϊκού εξελίσσεται σε κόμβο του μέλλοντος και καθιερώνεται ως ένα ισχυρό brand name που απολαμβάνει το μέρισμα της ανάπτυξης που αναλογεί στην περιοχή. 
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συνέβαλα ώστε να προχωρήσει ένα έργο ζωής που φέρνει την πρόοδο στον Δήμο Θερμαϊκού, εκτινάσσει την αξία του και αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της Μακεδονίας και της Θράκης
σημείωσε.


Απαριθμώντας τα οφέλη που θα απολαύσει η περιοχή υπενθύμισε ότι σε πλήρη λειτουργία στο «Thess Intec» θα δημιουργηθούν 7.000 ποιοτικές και καλά αμειβόμενες μόνιμες νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμιστεί μια ανενεργή σήμερα περιοχή 761 στρεμμάτων, θα προωθηθεί η τεχνολογία ως βάση της οικονομικής προόδου και θα συγκεντρωθεί μεγάλο πανεπιστημιακό-ερευνητικό δυναμικό, καθώς και πολλές εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο το «Thess Intec» είναι η απόλυτη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με σκοπό το επιχειρείν, κάνοντας λόγο για ένα έργο «που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ ξανά στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στις νομοθετικές παρεμβάσεις που χρειάστηκαν, ο κ. Καράογλου εξήγησε πως η «ομαδική δουλειά των συναρμόδιων υπουργείων ήταν η πειστική απάντηση σε κάθε πρόβλημα που ανέκυπτε».


«Εκείνο που αξίζει πραγματικά να κρατήσουμε από αυτήν την εκδήλωση είναι ότι με όχημα το “Thess Intec” o Δήμος Θερμαϊκού κατέχει στρατηγική γεωγραφική θέση που του επιτρέπει να λειτουργήσει ως πόλος έλξης καινοτόμων επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου. Αναλογιστείτε ότι η συνολική οικονομική απόδοση από τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ και τα επόμενα χρόνια θα αυξήσει κατά 6% το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε.

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, στάθηκε στην «άψογη», όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία που είχε με τον κ. Καράογλου και την καθοριστική συμβολή του προκειμένου το «Thess Intec» να μπει σε τροχιά υλοποίησης, εκφράζοντας παράλληλα την κυβερνητική πρόθεση το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς να γίνει «πρωτεύουσα της καινοτομίας για τη Ν.Α. Ευρώπη».

«Εάν θέλουμε να κρατήσουμε τους ταλαντούχους επιχειρηματίες και τους νέους επιστήμονες στη χώρα, πρέπει να έχουμε καλά αμειβόμενες και ποιοτικές θέσεις εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Δήμας, σημειώνοντας πως «στόχος της Κυβέρνησης είναι να καλλιεργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι ταλαντούχοι επιχειρηματίες και επιστήμονες