Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στη "Γιορτή Κάστανου" στο Λιβάδι - Φωτορεπορτάζ THERMISnews.gr - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στη "Γιορτή Κάστανου" στο Λιβάδι - Φωτορεπορτάζ THERMISnews.gr



Ολοκληρώθηκε στο Λιβάδι η "γιορτή Κάστανου" με προσέλευση επισκεπτών που ξεπέρασε σε αριθμό κάθε προσδοκία. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας ο κόσμος συνέρρεε ακόμη και μετά τη λήξη των εκδηλώσεων!



Η ημέρα ξεκίνησε με την πεζοπορία από το "Τηγανάκι" (731μ. ύψος) προς την ορεινή διαδρομή "Καλογερικό" (987μ. ύψος) με πάνω από 300 συμμετέχοντες κάθε ηλικίας. 
Ηταν μια διαδρομή 7.300 μέτρων μέτριας δυσκολίας που διήρκεσε 2,5 περίπου ώρες μέσα στο δάσος της περιοχής και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το τόλμησαν.



Έμπειροι οδηγοί οδήγησαν με ασφάλεια τους περιπατητές στα μονοπάτια του βουνού που είχαν σημανθεί από πριν με κορδέλες και μπογιά στις πέτρες, ενώ η Πολιτική Προστασία ήταν σε επιφυλακή για περίπτωση οποιουδήποτε τραυματισμού.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι και ενώ η κατάβαση των περιπατητών άρχισε να ολοκληρώνεται, στην πλατεία του χωριού γινόταν το αδιαχώρητο από τον κόσμο που είχε φτάσει από κάθε μέρος τόσο με ΙΧ αυτοκίνητα όσο και με τουριστικά λεωφορεία.


Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν αλλά και να κεράσουν με τα ψητά κάστανα κάθε επισκέπτη που περίμενε υπομονετικά στην ουρά.

Λίγο αργότερα άρχισαν οι χοροί με ζωντανή μουσική στην πλατεία, ενώ κατά μήκος του δρόμου που οδηγούσε στο κέντρο του χωριού πλανόδιοι μικροπωλητές διέθεταν κάθε είδους προϊόντα προς πώληση (από σουβλάκια, λουκουμάδες και κασέρια μέχρι παιχνίδια και φρούτα).

Κλείνοντας, αν εξαιρέσουμε μια μικρή παράληψη σήμανσης στην προσέλευση του κόσμου νωρίς το πρωί που θα πήγαινε στη πεζοπορία (και η οποία διορθώθηκε λίγη ώρα αργότερα) και το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων μετά το μεσημέρι που πάρκαραν ακόμη και 3χιλιόμετρα έξω από το χωριό, μπορούμε να μιλάμε για μια επιτυχημένη γιορτή που σίγουρα μπορεί να προτιμηθεί από τους επισκέπτες και του χρόνου....

Η THERMISnews.gr ήταν εκεί και παραθέτει φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:

Το εύκολο κομμάτι της διαδρομής



Οταν άρχισε η ανηφόρα...

Λίγο πριν την κορυφή

Η Πολιτική Προστασία έδωσε και πάλι το παρόν βοηθώντας όπου χρειαζόταν και μοιράζοντας νερά

Κάθε εποχή έχει τις ομορφιές της...






















THERMISnews.gr