Πόσο θα κοστίζει το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πόσο θα κοστίζει το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla;



Ο Elon Musk παρουσίασε το πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ που κατασκεύασε η Tesla, όπως είχε υποσχεθεί ο ίδιος. Τι αλλαγές θα φέρει στη ζωή μας και ποια η τιμή πώλησής του;


Αν μη τι άλλο, ο Elon Musk, η Tesla και οι υπόλοιπες εταιρείες που αυτός έχει ιδρύσει τα τελευταία περίπου 25 χρόνια έχουν δημιουργήσει πολλές καινοτομίες και έχουν αλλάξει πολλά από τα δεδομένα στην οικονομία, την τεχνολογία και τη βιομηχανία, παγκοσμίως.

Όταν υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο θα συμβάλλει στο να βοηθά τον άνθρωπο στις δύσκολες εργασίες και τις βαρετές δουλειές, ήταν δεδομένο ότι θα το έπραττε.





Έτσι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που ονομάστηκε «Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης 2022» («ΑΙ Day 2022»), έγινε η παρουσίαση του ρομπότ τής Tesla το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «Bumble C» από τους δημιουργούς του. 
Ακόμα, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.



Η… «γυμνή» εμφάνισή του δίνει την ευκαιρία να δούμε την τεχνολογία και τις μπαταρίες του και η αστάθεια στη βάδισή του δείχνουν ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα, (αν δεν ήταν σκόπιμη και προγραμματισμένη αυτή η δυσχέρεια για λόγους που έχουν να κάνουν με την απόκρυψη του επιπέδου στο οποίο έχει φτάσει πραγματικά η εξέλιξή του).



O Musk, παρουσίασε επίσης και το δεύτερο ρομπότ που εξελίσσουν οι συνεργάτες του, το οποίο ονομάζεται «Optimus». Αυτό, προς το παρόν, δεν έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αυτόνομα, συνεπώς μεταφέρθηκε συρόμενο στη σκηνή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Το συγκεκριμένο ρομπότ ήταν ολοκληρωμένο αναφορικά με την εμφάνισή του και πιστό σε όσα έχει ανακοινώσει η Tesla γι’ αυτή.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το «Optimus» θα έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 2,3 kWh, 28 κινητήριους μηχανισμούς και θα λειτουργεί σε τάση 52 Volt. Όπως έχει ανακοινώνει ο Elon Musk, όταν θα αρχίσει να πωλείται, θα κοστίζει 20.000 δολάρια (περίπου 20.360 ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία).