Η φωτογραφία από το κεφάλι ενός... μυρμηγκιού που θυμίζει ταινία τρόμου στον διαγωνισμό «Small World» της Nikon - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η φωτογραφία από το κεφάλι ενός... μυρμηγκιού που θυμίζει ταινία τρόμου στον διαγωνισμό «Small World» της NikonΕντυπωσιακές ήταν για ακόμη μία χρονιά οι συμμετοχές στον διαγωνισμό «Small World» της Nikon, με τη φωτογραφία του Λιθουανού Δρ. Ευγκένιους Καβαλιάουσκας να κλέβει τις εντυπώσεις.


H ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία προϊόντων οπτικής και απεικονίσεων διεξάγει εδώ και 47 χρόνια το συγκεκριμένο διαγωνισμό, στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν έντομα και μικροοργανισμούς με τη χρήση οπτικού μικροσκόπιου, και τα αποτελέσματα να είναι μοναδικά.

Ανάμεσα στις πολλές συμμετοχές αυτή που προκαλεί... τρόμο είναι το κοντινό πλάνο στο πρόσωπο ενός μυρμηγκιού (καμπόνωτος), που μπορεί να κέρδισε μόνο μια διάκριση και όχι το πρώτο βραβείο, αλλά άφησε... άυπνο πολύ κόσμο.

Η φωτογραφία του Λιθουανού:Θα έλεγε κανείς πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι:Το πρώτο βραβείο της φετινής έκδοσης του διαγωνισμού πήρε η φωτογραφία των Γκριγκόρι Τιμίν και Δρ. Μίτσελ Μιλίνκοβιτς, που απεικονίζει το χέρι ενός εμβρύου γκέκο (σαύρα).Πηγή φωτογραφιών: www.nikonsmallworld.com