Σχέδιο για Fuel Pass 3: Αναμένεται άμεσα, πότε θα «κλειδώσει» η ημερομηνία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σχέδιο για Fuel Pass 3: Αναμένεται άμεσα, πότε θα «κλειδώσει» η ημερομηνία



Προς ένα νέο, τρίτο «Fuel Pass», τόσο στο πετρέλαιο κίνησης, όσο και στη βενζίνη, με επιδότηση απευθείας στην αντλία, οδηγείται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Τα κριτήρια φαίνεται ότι θα είναι τα ίδια, με την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου να «κλειδώνει» στις αρχές Νοεμβρίου.

Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται να «λύνει τα χέρια της κυβέρνησης» για ένα σχέδιο τριών μηνών.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης εφόσον οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της κρίσης στο ουκρανικό έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα, ίσως από τις αρχές Νοεμβρίου, σε επιδότηση τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Για το Fuel Pass ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων. Στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, στο 2 είχαμε ένα στα πέντε, είναι μεγάλο ποσοστό εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει το έχει αποδείξει» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.