Ζυμαρικά με σολομό και κόκκινη σάλτσα
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEqbH1aQX7__yi1uPOQvIYajR4byhoGJOHysKCX1XhTjS3slWE87nQO4yDZiqehNdBcePYdhCGwvVy6w5UQCfAGoQapFXZ46_v6oler_YmBN2Pk9nP-940UPuFp-i_N9K5Rxn3tAuC8Oh4Q2melZqszl0pVcRbOw4t88uuYPaPKLmdvxdmbP9BMp2U/s16000/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%5B1%5D.jpg)
Για ένα γεύμα με πλούσια γεύση και έντονο άρωμα
Υλικά
400 γρ. ζυμαρικά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
400 γρ. σολομού χωρίς κόκαλα
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ. σ. ντοματοπολτό
1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ. γλ. ζάχαρη
3 κ. σ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. σολομού χωρίς κόκαλα
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ. σ. ντοματοπολτό
1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ. γλ. ζάχαρη
3 κ. σ. κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα: τριμμένη παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι, φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και τοποθετήστε τα στο τηγάνι με την πέτσα προς τα πάνω.
Βήμα 4
Τηγανίστε τον σολομό για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα, στη συνέχεια γυρίστε τον και μετακινήστε τον στη μία πλευρά του τηγανιού.
Βήμα 5
Προσθέστε τα κρεμμύδια στον χώρο που έχει απομείνει στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 6
Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 7
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το αποξηραμένο θυμάρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.
Βήμα 8
Σπάστε τον σολομό με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 9
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος στη σάλτσα και προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με μια καλή δόση (περίπου 1/4 φλιτζανιού) από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 10
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Newsbeast.
![](https://1.bp.blogspot.com/-m6KvD0_5kUg/X-Tj22xXvZI/AAAAAAABHpw/Uaz0JAAgKR0nQuI7e7VrDW56obCYBaPTwCLcBGAsYHQ/s320/MA8HTEIA_GIF%255B1%255D.gif)