Άρης - ΑΕΚ: Στατιστικά και προϊστορία - Πώς θα δείτε το ματς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άρης - ΑΕΚ: Στατιστικά και προϊστορία - Πώς θα δείτε το ματς



Τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια του με την ΑΕΚ έχει ο Άρης, με τις δύο να είναι στην έδρα του και η άλλη στο ΟΑΚΑ.

Την περσινή σεζόν ηττήθηκε μόνο στο εκτός έδρας για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, το οποίο ήταν το πρώτο που έγινε χρονικά μέσα στην σεζόν. Στα τέσσερα μεταξύ τους σκόραραν και οι δύο ομάδες, με τα τρία να τελειώνουν με σκορ 2-1.

Οι τρεις διαδοχικές νίκες του Άρη ήρθαν έπειτα από ένα σερί που είχε η ΑΕΚ με τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες, από τις 16 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι και τις 11 Απριλίου 2021.

Συνολικά ο Άρης έχει επικρατήσει στα 25 από τα 61 παιχνίδια που έχει υποδεχθεί την ΑΕΚ, ενώ υπάρχουν και 18 ισοπαλίες. Στις 18 αναμετρήσεις έχει επικρατήσει η ΑΕΚ.

Το αγαπημένο σκορ των δύο ομάδων είναι το 1-1 αφού έχει εμφανιστεί στις 13 από τις 18 ισοπαλίες και ακολουθεί το 2-0, με το οποίο έχει επικρατήσει ο Άρης 8 φορές.

Η ευρύτερη νίκη τόσο του Άρη, όσο και της ΑΕΚ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην Θεσσαλονίκη είναι το 4-0, ενώ και οι δύο έχουν από μια με 4-1.

Το μεγαλύτερο σερί που έχει καταφέρει να μείνει αήττητος ο Άρης με την ΑΕΚ είναι οι εννέα αγώνες από τις 30 Σεπτεμβρίου 1990 μέχρι και τις 7 Απριλίου 2001με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Ο Αλέκος Αλεξιάδης είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει βρει δίχτυα τις περισσότερες φορές σε αναμετρήσεις Άρης – ΑΕΚ, με επτά γκολ, ενώ ο Βασίλης Δημητριάδης, όσο και ο Τραϊανός Δέλλας που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο.

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει σκοράρει μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τις δύο τελευταίες σεζόν και μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων εκεί σημείωσε και τα δύο γκολ της ΑΕΚ στην ήττα της με 3-2.
  • 61 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
  • 25 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ
  • 18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
  • 18 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ
  • ΓΚΟΛ: 78-67
Η τηλεοπτική μετάδοση

Άρης και ΑΕΚ κοντράρονται σήμερα το βράδυ για την 7η αγωνιστική της Super League με το κιτρινόμαυρο ντέρμπι να τραβάει όλα τα βλέμματα στο πρόγραμμα της σημερινής ημέρας.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά στις 21:15 από το συνδρομητικό Novasports Prime. Στην περιγραφή θα είναι ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου και ο Γιάννης Πάγκος ενώ το ρεπορτάζ θα μεταφέρουν οι Ευγένιος Δαδαλιάρας, Γιώργος Βασιλείου και Θωμάς Μίχος.