Γιατί πρέπει να αλλάξετε το χρώμα του μέικ απ σας με την έλευση του φθινοπώρου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί πρέπει να αλλάξετε το χρώμα του μέικ απ σας με την έλευση του φθινοπώρου



Η έλευση του φθινοπώρου εκτός από την επιστροφή στην καθημερινότητα, για πολλές γυναίκες φέρνει μαζί του και μοναδικές προκλήσεις μακιγιάζ. Καθώς ο ήλιος ξεθωριάζει, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το ηλιοκαμένο χρώμα που αποκτήσατε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Ίσως παρατηρήσετε, λοιπόν, ότι το foundation σας δεν ταιριάζει ιδανικά με το δέρμα σας και αναρωτηθείτε αν πρέπει πραγματικά να αγοράσετε μια νέα απόχρωση.


Γιατί πρέπει να αλλάξετε το χρώμα του μέικ απ σας με την έλευση του φθινοπώρου

Σύμφωνα με το Byrdie, και όσα αναφέρει το thelist.com, με την έλευση του φθινοπώρου θα πρέπει να αλλάξετε και την απόχρωση του foundation σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξετε το παλιό σας, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ρυθμίσετε τη βάση σας χωρίς να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Για παράδειγμα, μπορείτε να τονώσετε την απόχρωση του foundation σας προσθέτοντας στο προϊόν λίγη ενυδατική κρέμα. Προσθέτοντας μια σταγόνα περίπου, θα φωτίσετε τη χρωστική ουσία στη βάση σας και τη συνοχή της συνολικά, αφήνοντάς σας μια δροσερή και ελαφρώς πιο φωτεινή σκιά.

Ο επαγγελματίας μακιγιέρ Apollo Barragan εξηγεί στο Byrdie πως «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι υπέροχο να συνδυάζεις το foundation με SPF, και για το χειμώνα η προσθήκη κάποιας επιπλέον ενυδατικής κρέμας αποτελεί το κλειδί για να διατηρήσεις ενυδατωμένο το ξηρό δέρμα. Όλα ξεκινούν με τη φροντίδα του δέρματος, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι προστατεύστε το δέρμα σας το καλοκαίρι και ότι το διατηρείτε ενυδατωμένο το χειμώνα».

Πιο συγκεκριμένα για το φθινόπωρο, εκτός από τη διασφάλιση ότι η βάση σας ταιριάζει με τον μεταβαλλόμενο τόνο του δέρματός σας, η αλλαγή του χρώματος στο foundation σας μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα με άλλες αποχρώσεις.

Για παράδειγμα, αν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα πιο σκούρο ρουζ ή κραγιόν, το υπόλοιπο foundation θα πρέπει να συμπληρώνει τη συγκεκριμένη αλλαγή. «Αν επιλέξετε ένα φθινοπωρινό χρώμα στα χείλη, πρέπει να βρείτε τη σωστή απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σας. Για τους τόνους του δέρματος με ροζ βάση, επιλέξτε πιο ροζ βαθιές αποχρώσεις δαμάσκηνου και μούρων. Για πιο ζεστά, πιο κίτρινα δέρματα, δοκιμάστε ένα σκούρο χρώμα με καφέ ή πορτοκαλί αποχρώσεις. Οι ουδέτερες αποχρώσεις του δέρματος ταιριάζουν και με τις δύο παραπάνω επιλογές» εξηγεί ο SJ Froom, διεθνής μακιγιέρ στο Harper’s Bazaar.

Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπρόνζερ σας σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου σας για να τονίσετε τον τόνο του δέρματός σας διατηρώντας, παράλληλα, μια πιο ανοιχτόχρωμη εμφάνιση. «Δεν συνιστώ να αναμιγνύετε απλώς ένα μπρονζέ με το foundation σας και να το απλώνετε σε όλο το πρόσωπο, περιμένοντας ότι θα λειτουργήσει σωστά», λέει η μακιγιέρ Jenna Menard στο Byrdie. «Μου αρέσει να διαχωρίζω το μπρόνζερ για να μπορώ να το εφαρμόσω στρατηγικά εκεί που φαίνεται φυσικά μαυρισμένο το δέρμα. Γίνεται πιο πιστευτό όταν το τοποθετείς σωστά στις σωστές περιοχές του προσώπου και όχι παντού».

Ακριβώς όπως το κόλπο με την ενυδατική κρέμα, προσθέστε μερικές σταγόνες μπρόνζερ στο foundation σας και χρησιμοποιήστε το στρατηγικά στα σημεία του προσώπου που το μαύρισμά σας αρχίζει να ξεθωριάζει. Βοηθώντας σας να μεταβείτε από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, αυτά τα κόλπα θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και θα διατηρήσουν το δέρμα σας αψεγάδιαστο σε κάθε σας εμφάνιση.