Η Θέρμη λέει "όχι στο μειωμένο ωράριο καταστημάτων" - Οι αλλαγές στη Θεσσαλονίκη από Δευτέρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Θέρμη λέει "όχι στο μειωμένο ωράριο καταστημάτων" - Οι αλλαγές στη Θεσσαλονίκη από ΔευτέραΠροχωρά κανονικά στις αποφάσεις του με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα καταστήματα της συμπρωτεύουσας θα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, στην ΕΡΤ, το νέο ωράριο στα καταστήματα του δήμου της πόλης θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου. Το μέτρο θα ισχύσει σε προαιρετική βάση.

Όπως εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου, υπολογίζεται ότι το μέτρο θα επέφερε μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.Με μειωμένο ωράριο (προαιρετικά) από Δευτέρα

Ειδικότερα τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν:

⇒ Δευτέρα, Τετάρτη: 10:00 – 16:00
⇒ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 – 19:00.


Τι θα γίνει στη Θέρμη

Μιλώντας στη THERMISnews.gr, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θέρμης Ευστάθιος Πιστέλας τόνισε ότι: 
Μπορεί το μέτρο να έχει σεβαστό στόχο, όμως για να λειτουργήσει θα πρέπει να εφαρμοστεί οριζόντια για όλες της επιχειρήσεις, τα super markets και τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός. 
Ως εκ τούτου στη παρούσα φάση η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στη περιοχή μας, μας βρίσκει αντίθετους. Εξάλλου, πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι η μείωση των ωρών εργασίας σε χιλιάδες υπαλλήλους θα προξενήσει αντίστοιχες μειώσεις και στις απολαβές τους.

Mε αφορμή την δημόσια συζήτηση σχετικά με την πιθανή μείωση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, προ ολίγων ημερών, δήλωσε:
Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα απαιτούν αδιαμφισβήτητα γενναίες παρεμβάσεις. 
Το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα θα μπορούσε να αποτελεί μια τέτοια, όμως θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί αφενός με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και αφετέρου με τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργώντας λιγότερες ώρες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις ίδιες υποχρεώσεις.
Πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν σχετικές συζητήσεις του υπουργού Ανάπτυξης με φορείς της αγοράς.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ - THMERMISnews.gr