Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή: Τι θα ισχύσει για τους επιλαχόντες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή: Τι θα ισχύσει για τους επιλαχόντες

Παράταση έχει λάβει το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» καθώς μέχρι την πρώτη Νοεμβρίου οι δικαιούχοι μπορούν να αντικαταστήσουν τις παλιές τους συσκευές με νέες.

Όπως όλα δείχνουν και αφού αναρτηθεί η σχετική απόφαση στο ΦΕΚ, οι νέοι δικαιούχοι πρόκειται να πάρουν τις επιταγές τους μετά την λήξη της προθεσμίας αγορών την 1η Νοεμβρίου από τους ήδη δικαιούχους.

Οι νέοι θα λάβουν ένα SMS με το οποίο και θα ενημερωθούν για το εκπτωτικό κουπόνι, ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους μέσω από την ειδική πλατφόρμα για το «Αλλάζω Συσκευή» που βρίσκεται στο vouchers.gov.gr.


Οι επιδοτήσεις κυμαίνονται από 30% έως 50% με το υψηλότερο ποσοστό να δικαιούνται όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ και το χαμηλότερο όσοι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ.

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι καταναλωτές για την αντικατάσταση των παλιών, ενεργοβόρων συσκευών τους διαμορφώνονται βάσει της εισοδηματικής κατηγορίας, καθώς και βάσει χαρακτηριστικών της συσκευής. Ειδικότερα στο τελικό ποσό επιδότησης για αντικατάσταση κλιματιστικού, καθοριστικό για το ύψος της επιδότησης θα είναι η ψυκτική ισχύς του μηχανήματος. Η τελική αξία της κάθε επιταγής εξαρτάται από την κατηγορία του ωφελούμενου, τα χαρακτηριστικά της αντίστοιχης συσκευής.


Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες εισοδηματικών κριτήριων με το ποσοστό ενίσχυσης να ποικίλει και με ανώτατη τιμή επιδότησης:

1η εισοδηματική κατηγορία: Ωφελούμενος με μέσο ετήσιο εισόδημα < 5.000€ και επιδότηση έως 50%

2η εισοδηματική κατηγορία: Ωφελούμενος με μέσο ετήσιο εισόδημα 5.000€ < 10.000€ και επιδότηση έως 45%

3η εισοδηματική κατηγορία: Ωφελούμενος με μέσο ετήσιο εισόδημα 10.000€ < 20.000€ και επιδότηση έως 35%

4η εισοδηματική κατηγορία: Ωφελούμενος με μέσο ετήσιο εισόδημα < 20.000€ και επιδότηση έως 30%.

e-dimosio.gr