Αδελφοποίηση των Εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και Ομάδας Διάσωσης Δρυμού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αδελφοποίηση των Εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και Ομάδας Διάσωσης Δρυμού


Αδελφοποίηση των Εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και Ομάδας Διάσωσης Δρυμού υπεγράφη εχθές με την ελπίδα να ανθίσει η εθελοντική δράση και από τις δύο ομάδες που έχουν ήδη προσφέρει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στον τόπο. 

Αναφερόμενος στο γεγονός, ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δρυμού, κ. Νικόλαος Γιάμπαστος είπε:
Η αδελφοποίηση με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης ξεκίνησε από μια κοινή εκπαίδευση και κατόπιν συζήτησης διαπιστώσαμε ότι τα δύο σωματεία έχουμε κοινές ιδέες και οράματα για τον τόπο μας, έτσι αποφασίσαμε να προβούμε στην αδελφοποίηση των δύο ομάδων για να υπάρχει κοινή γραμμή και ένας κοινός στόχος οπότε θα μπορέσουμε να πάμε την πολιτική προστασία του τόπου μας ένα βήμα ποιο μπροστά.

Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάσουμε τα οχήματα μας και τους εθελοντές μας για να μπορέσουμε να μειώσουμε τους χρόνους στις δασικές πυρκαγιές και να είμαστε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο σε κάθε φυσική καταστροφή, γιατί εμείς είμαστε της πρόληψης και όχι της καταστολής. 

Ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα μας για το κοινό καλό, την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Φωτο από Πολιτική Προστασία Θέρμης - Με πληροφορίες από oreokastro24.gr