Οι δύο λιγούρες που ίσως χτυπούν καμπανάκι για κάποιο πρόβλημα υγείας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι δύο λιγούρες που ίσως χτυπούν καμπανάκι για κάποιο πρόβλημα υγείαςΕίχατε σκεφτεί ότι μια λιγούρα μπορεί να κρύβει κάποιο πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας στον οργανισμό σας;


Κι όμως μπορεί να συμβαίνει. Κι αυτό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις, η λιγούρα αποτελεί ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας που δεν έχει εκδηλωθεί με άλλα συμπτώματα.

Δείτε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα…


1. Επιθυμία για πάγο
Κάποιες μελέτες έχουν συνδέσει τη «λιγούρα» για πάγο με την έλλειψη σιδήρου. Μία εξ αυτών, μάλιστα, αναφέρει ότι ο πάγος ενισχύει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο ώστε να αντιμετωπιστεί η αδυναμία και η νωθρότητα που προκαλεί η έλλειψη σιδήρου.

2. Έντονη επιθυμία για αλάτι
Η πολύ έντονη επιθυμία για αλμυρά φαγητά και σνακ μπορεί να υποδεικνύει τη λεγόμενη νόσο του Άντισον, μια πάθηση στην οποία οι επινεφρίδιοι αδένες δεν παράγουν επαρκή ποσότητα αναγκαίων ορμονών, όπως η κορτιζόλη, η οποία βοηθά τον οργανισμό να ανταποκρίνεται στο στρες, και η αλδοστερόνη, η οποία συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η νόσος του Άντισον συνοδεύεται από σοβαρές κρίσεις υπότασης.

baby.gr