Τριήμερο υπερθέαμα στο φράγμα Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τριήμερο υπερθέαμα στο φράγμα Θέρμης


Σκηνές από κινηματογραφική ταινία πρόκειται να εκτυλιχτούν το τριήμερο 7, 8 και 9 Οκτωβρίου στην περιοχή του Φράγματος Θέρμης.


Μόνο που δεν θα πρόκειται για κάποια καινούργια κινηματογραφική παραγωγή, αλλά για την 11η άσκηση Εθελοντικών Οργανώσεων «ΑΙΓΙΣ 2022» την οποία διοργανώνει ο Δήμος Θέρμης και οι εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με την «Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας» και την υποστήριξη του «Δικτύου για την υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών».

Το σενάριο της άσκησης η οποία διαρκεί τρεις ημέρες περιλαμβάνει έρευνα και διάσωση σε ερείπια καθώς και απεγκλωβισμό μαθητών από σχολείο, έπειτα από σεισμό, έρευνα και διάσωση σε ορεινή περιοχή με χρήση σχοινιών, έρευνα και διάσωση στο νερό, απεγκλωβισμό ατόμων από τροχαίο ατύχημα, δασοπυρόσβεση, εγκατάσταση και διαχείριση καταυλισμού θυμάτων από φυσικές καταστροφές.

Στην άσκηση συμμετέχουν 280 μέλη από 22 Εθελοντικές Οργανώσεις απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και τρεις από το εξωτερικό. Στο συναυλιακό χώρο στο Φράγμα της Θέρμης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το κοινό ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όσα θα διαδραματίζονται, είτε ζωντανά, εάν πρόκειται για δράσεις οι οποίες θα εκτυλίσσονται σε κοντινή απόσταση είτε μέσα από μεγάλες γιγαντοοθόνες όταν αφορούν επιχειρήσεις σε δασική ή άλλη περιοχή. Οι ώρες κατά τις οποίες θα μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει τις ασκήσεις είναι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ


Παρασκευή, 7-10-2022

Σάββατο, 8-10-2022Κυριακή, 9-10-2022
Επικοινωνία με δημοσιογράφους: Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης: 6972312198