Πώς η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα και στο αυτοκίνητο... - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα και στο αυτοκίνητο...



Αγόρασες πρόσφατα υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο αλλά λόγω του καιρού έχουν σκληρύνει με αποτέλεσμα τώρα που έβρεχε να έγδερναν το τζάμι; Για να μην ξοδέψεις λοιπόν ξανά λεφτά για να αγοράσεις καινούριους, υπάρχει ένα μυστικό μείγμα με μαγειρική σόδα (χρησιμοποιείστε την και στο ερκοντίσιον) που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Ο τρόπος για να τους καθαρίσεις είναι πολύ εύκολος, αφού πρέπει να κάνεις μονάχα τρία βήματα και με προϊόντα μάλιστα που έχεις στο σπίτι σου.

Αυτό είναι το μείγμα με μαγειρική σόδα για τους υαλοκαθαριστήρες

⇉  Καθαρίστε τα λάστιχά τους ακολουθώντας την απλή συνταγή: 
κάντε ένα διάλυμα από 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα και 1 λίτρο κρύο νερό.

⇉  Περάστε απαλά τα λάστιχα και σκουπίστε τις δύο πλευρές με ένα μαλακό πανί ή απορροφητικό χαρτί εμποτισμένο με διάλυμα (π.χ τύπου μωρομάντηλα). Στη συνέχεια, σκουπίστε τα λάστιχα με ένα στεγνό πανί, πριν τοποθετήσετε τους υαλοκαθαριστήρες στη θέση τους.

⇉  Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω. 

Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το «μαγικό υγρό». 

Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.


Σε ποια άλλα σημεία στο αμάξι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις

Καθαρίζουμε λεκέδες από λάδια αυτοκινήτου. Ρίχνουμε απλώς σόδα πάνω τους και τρίβουμε.

Σκουπίζουμε το παρμπρίζ μας με σόδα για να αποκρούεται καλύτερα η βροχή.

Για να ξεμυρίσει το τασάκι και να εξαφανιστούν τυχόν μυρωδιές τσιγάρου. Ρίχνουμε μπόλικη σόδα μέσα στο τασάκι. Βάζουμε καινούργια κάθε φορά που αδειάζουμε το τασάκι.

Για το πλύσιμο του αυτοκινήτου
. Η σόδα αφαιρεί και καθαρίζει το αυτοκίνητο από βρομιές και λεκέδες: 1 κουταλιά γλυκού ανά λίτρο νερό, μόνη της ή μαζί με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε. Μπορούμε επίσης να ρίξουμε σόδα σε βρεγμένο σφουγγάρι και να καθαρίσουμε.