Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης για τον λαμπρό ο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης για τον λαμπρό ο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου


//Η Ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:
 
Με τη δέουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940» σε κάθε κοινότητα του δήμου Θέρμης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε γενικό σημαιοστολισμό από τις 8.00 το πρωί της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου. 

Στις 7.30 το πρωί της 28ης σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και στις 10.30 έγινε η καθιερωμένη Δοξολογία.

Στην Κοινότητα Θέρμης Τριαδίου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στην κεντρική πλατεία Θέρμης και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την διευθύντρια του 1ου Λυκείου Θέρμης κ. Νικολέττα Βαφείδου στο χώρο του Ηρώου.

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Θέρμης, κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαζικούς φορείς, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών, προσκόπων, συλλόγων στις οδούς Αγ. Νικολάου με κατεύθυνση στην οδό Δημητρίου και Καραολή.


Η σημερινή επέτειος υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά πως το έθνος μας παραμένει ισχυρό μέσα από τη συλλογική μνήμη και τιμή όσων θυσιάστηκαν για να παραμείνει η Ελλάδα ανεξάρτητη, ελεύθερη, ισχυρή και δημοκρατική. 
Στις προκλήσεις της εποχής μας απαντάμε με ενότητα και πίστη στις αρχές και στα ιδεώδη που δόξασαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. 
Ο ιστορικός δρόμος της πατρίδας και του λαού μας είναι ξεκάθαρος. 
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και οι Έλληνες θα αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία απέναντι σε οποιοδήποτε ξένο αμφισβητεί τα σύνορα και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. 
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες
δήλωσε με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.


Σημειώνεται ότι η Εθνική Επέτειος τιμήθηκε σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου Θέρμης με τέλεση Δοξολογιών στους Ιερούς Ναούς και μαθητικές παρελάσεις.



👉Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Σωκράτης Φάμελλος, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαγδαληνή Φιλιππιάδου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθηνά Παπαδάκη, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Πονερίδης και Φανή Χατζηδημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχιλλέας Μεταλούλης οι δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Τσιφτελίδου, Σάββας Φωτιάδης και Δήμητρα Χίνη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Τριαδίου Ευστάθιος Πιστέλας, η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βάσω Κωστοπούλου, θρησκευτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου.