O λόγος που δεν πρέπει να κοιμάστε με το κινητό κάτω από το μαξιλάρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

O λόγος που δεν πρέπει να κοιμάστε με το κινητό κάτω από το μαξιλάρι



Αν συνηθίζετε να έχετε το κινητό κοντά στο κεφάλι σας την ώρα που κοιμάστε, τότε πρέπει άμεσα να αλλάξετε αυτή τη βλαβερή συνήθεια. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οκτώ στους δέκα ανθρώπους βάζουν το κινητό τους τηλέφωνο κατά τις βραδινές ώρες του ύπνου σε κοντινή απόσταση από το κεφάλι και οι περισσότεροι από αυτούς το χρησιμοποιούν ως ξυπνητήρι.

Την επόμενη φορά που δε θα μπορείτε να κοιμηθείτε, πάρτε το μακριά, αν είναι δυνατόν βγάλτε το έξω από το δωμάτιο. Η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά μπορούν να προκαλέσουν διαταραχή του ύπνου και πολλά ακόμη προβλήματα. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε χωρίς να βρίσκεται κάποιο κινητό τηλέφωνο στο δωμάτιο σας και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε έναν καλύτερο ύπνο.

Αν συνηθίζετε να κοιμάστε με το κινητό τηλέφωνο κάτω από το μαξιλάρι ή σε κοντινή απόσταση με το κεφάλι σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε, ότι αυτή σας η ανθυγιεινή συνήθεια μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, αλλά επίσης έντονους πονοκεφάλους και ζαλάδες.

Σύμφωνα με τον Dr. Charles Czeisler το κυριότερο ζήτημα των κινητών τηλεφώνων είναι η ακτινοβολία που εκπέμπουν, η οποία επηρεάζει σημαντικά, επιβαρύνοντας τα πιο σημαντικά ζωτικά όργανα του ανθρωπίνου σώματος.

Αν συνηθίζετε ακόμη να το χρησιμοποιείτε για κάμποσα λεπτά πριν κοιμηθείτε, τότε πρέπει να γνωρίζετε, ότι το φως που εκπέμπει η οθόνη του επηρεάζει τον εγκέφαλο με τέτοιον τρόπο ώστε παρασύρεται και έχει την αντίληψη ότι είναι μέρα, διεγείροντας τον αμφιβληστροειδή και όλη την περιοχή του ματιού και της όρασης και ενεργοποιώντας τα κύτταρα του σώματος που είναι ευαίσθητα στο φως με αποτέλεσμα να δώσουν το λανθασμένο μήνυμα στον εγκέφαλο, ότι είναι μέρα.

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να έχετε το κινητό σας τηλέφωνο κοντά στο μαξιλάρι ή γενικώς στην ευρύτερη περιοχή του εγκεφάλου, ξανά σκεφτείτε το διπλά και τριπλά, αν θέλετε να έχετε έναν ήρεμο ύπνο και να μην υποφέρετε σε βάθος χρόνου από αϋπνίες και διαταραχές στον ύπνο. Μια καλή λύση είναι το κλείσετε εντελώς βγάζοντας τη μπαταρία του ή να το αφήνετε στο σαλόνι για να μην το έχετε μαζί σας στην κρεβατοκάμαρα.