Πρόσκληση για συμμετοχή μαθητών/τριων στη «Βραδιά του Ερευνητή» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πρόσκληση για συμμετοχή μαθητών/τριων στη «Βραδιά του Ερευνητή»

Πρόσκληση προς τις μαθήτριες και τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να συμμετάσχουν στη «Βραδιά του Ερευνητή», απευθύνουν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του δήμου Θέρμης και το Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης.

«Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ως σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης». Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο της οποίας επιστήμονες και καλλιτέχνες θα μυήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας.


Στην εκδήλωση η οποία θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1) από τις 17:00 έως τις 22:00, με δωρεάν είσοδο για όλους, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live διαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, να δουν τεχνολογικές εκθέσεις και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες.

Ακόμη, μαθήτριες και μαθητές θα μπορούν να συνομιλήσουν διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο, με ερευνητές και ερευνήτριες που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών και είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά τους και να λύσουν τις απορίες τους. 

Η δράση Chat Lab θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 26 – 30/9 και 3-7/10/2022 και όσες/οι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο και να ολοκληρώσουν την κράτησή τους με τον ερευνητή της προτίμησής τους: https://researchersnight.gr/chat–lab/

Η πρόσκληση έχει σταλεί και σε όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης.