9 συνήθειες, για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

9 συνήθειες, για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή



Η ευτυχία είναι κάτι που όλοι θέλουμε στη ζωή μας, όπως η υγεία, ο πλούτος και η επιτυχία. Θα ήταν ωραίο να ήταν τόσο εύκολο, αλλά στον πραγματικό κόσμο, δεν υπάρχει μαγικό χάπι, φίλτρο ή gadget που να μπορεί να σας εγγυηθεί μια μακρά, ευτυχισμένη και υγιή ζωή.
Αυτά είναι τα κακά νέα, αλλά υπάρχουν και καλά νέα. Τελικά, το να ζεις υγιείς και να είσαι ευτυχισμένος δεν είναι μαγικό, είναι απλώς κοινή λογική, αναφέρει το scitechdaily.com και προτείνει εννέα εύκολους τρόπους, για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη, πιο υγιή και πιθανώς μακροβιότερη ζωή.

9 συνήθειες, για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή


Αποφύγετε το κάπνισμα

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία σας και να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, είναι να αποφύγετε τον καπνό σε όλες τις μορφές του. Εάν καπνίζετε τώρα, σταματήστε το άμεσα.


Κοιμηθείτε αρκετά και ποιοτικά

Είναι δύσκολο να αισθάνεστε καλά όταν είστε εξαντλημένοι και ο καλός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας. 
Η διάρκεια αλλά και η ποιότητα του ύπνου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους, για να νιώσετε καλύτερα και να ζήσετε περισσότερα χρόνια.


Πάρτε την πρόληψη στα σοβαρά

Το μόνο καλύτερο από το να γίνεις καλά είναι να μην αρρωστήσεις ποτέ, γι αυτό και η πρόληψη είναι απαραίτητη για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. 
Μιλήστε με το γιατρό σας για προληπτικούς ελέγχους που σχετίζονται με την ηλικία σας και το προφίλ σας.


Σταματήστε να κρατάτε κακίες

Όταν κρατάς κακία, πληγώνεις περισσότερο τον εαυτό σου από το άτομο στο οποίο στοχεύει ο θυμός σου. Είτε κάνατε λάθος, είτε έχετε δίκιο, το να αφήσετε αυτές τις παλιές μνησικακίες θα κάνει καλό για την ψυχική σας υγεία και τη συναισθηματική σας ευημερία.


Υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στον εαυτό μας

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά που πιστεύουμε για τον εαυτό μας έχουν επιπτώσεις στη διάθεσή μας. Έχουμε τη δύναμη να περάσουμε στον εαυτό μας θετικά ή αρνητικά μηνύματα. 
Είναι σημαντικό να είμαστε εμείς οι καλύτεροι φίλοι του εαυτού μας και να του δίνουμε ενθαρρυντικά μηνύματα καθημερινά. Εστιάστε σε όσα καταφέρνετε καθώς και στα θετικά χαρακτηριστικά σας παρά στα ελαττώματά σας. 
Η βασική ιδέα είναι να αλλάξετε τις σκέψεις σας από αρνητικές σε θετικές


Κινηθείτε

Η τακτική άσκηση είναι καλή για το σώμα σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι καλή για το μυαλό και την ψυχική σας ευεξία.
 Δεν χρειάζεται να τρέξετε έναν μαραθώνιο, μερικές συνεδρίες μέτριας άσκησης 2-3 φορές την εβδομάδα θα κάνουν την διαφορά, αν και όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο.


Δημιουργήστε υγιείς σχέσεις

Η μοναξιά και η απομόνωση έχουν αρνητικές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία και την ευημερία σας και υπάρχουν ακόμη και κάποιες ενδείξεις ότι το να είσαι πολύ μόνος μπορεί να είναι κακό και για τη σωματική σου υγεία. 
Η δημιουργία υγιών σχέσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμένετε δραστήριοι και αφοσιωμένοι ανεξάρτητα από την ηλικία σας.


Τρώτε υγιεινά

Η σωστή διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ευτυχία και την υγεία, γι’ αυτό προσπαθήστε για την καλύτερη δυνατή διατροφή. 
Αυτό δεν σημαίνει να στερείτε από τον εαυτό σας μια λιχουδιά που και που, αλλά το να τρώτε ισορροπημένα θα είναι καλό για το σώμα και το μυαλό σας.


Μείνετε ενυδατωμένοι

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή και ένας ενυδατωμένος οργανισμός είναι απαραίτητος για την καλή υγεία σας. 
Το να πίνετε αρκετό νερό είναι ένα σημαντικό μέρος για να παραμένετε καλά, γι’ αυτό γεμίστε το μπουκάλι σας και πάρτε το μαζί σας.


Δεν υπάρχει κανένα μυστικό για να παραμείνετε καλά και να ζήσετε μια υγιή ζωή, αλλά μερικές βέλτιστες πρακτικές θα κάνουν τη δουλειά πολύ πιο εύκολη. 
Οι εννέα συμβουλές που αναφέρει το scitechdaily.com, μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και, ενδεχομένως, ακόμη περισσότερο.