Μαγική βραδιά ο φετινός «Νυχτερινός» με 14.000 δρομείς! Συνεχίζονται οι εγγραφές για το «Μίλι της Ελπίδας» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μαγική βραδιά ο φετινός «Νυχτερινός» με 14.000 δρομείς! Συνεχίζονται οι εγγραφές για το «Μίλι της Ελπίδας»



Η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή του αθλητισμού θα σηματοδοτήσει φέτος την πανηγυρική επιστροφή στην κανονικότητα, με τεράστια μεγέθη συμμετοχών και ένα πρωτοφανές κύμα χαράς!


Οι εγγραφές στον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - ZeniΘ έκλεισαν με εντυπωσιακό τρόπο, επιβεβαιώνοντας τις αισιόδοξες εκτιμήσεις και ανεβάζοντας κοντά στους 14.000 δρομείς τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων, ανάμεσα στους οποίους θα συγκαταλέγονται πολλοί Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές, που θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 15 Οκτωβρίου!

Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εγγραφές για τον Δρόμο του ενός Μιλίου, μία νέα πρωτοβουλία με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (Κυριακή 16/10) και απευθύνεται σε πρωταθλητές αλλά και σε όλη την οικογένεια.

Μέσα από τη δράση αυτή, στόχος είναι να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να προσφερθεί, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Στο «Μίλι της Ελπίδας», στο οποίο μπορούν ασφαλώς να συμμετάσχουν και όλοι όσοι θα έχουν αγωνιστεί το προηγούμενο βράδυ στον «Νυχτερινό», θα ηγηθεί η καταξιωμένη Μαραθωνοδρόμος και πραγματικό σύμβολο ζωής για τη γενναία μάχη της με τον καρκίνο, Σόνια Τσεκίνι, δίνοντας πρώτη το καλό παράδειγμα.

Η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους τον «Νυχτερινό» και το «Μίλι της Ελπίδας». Όλα τα στελέχη της διοργάνωσης, η Οργανωτική και η Τεχνική Επιτροπή, καθώς και οι θεσμικοί και εθελοντικοί φορείς υποστήριξης, υπόσχονται ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άριστη υποδοχή και υποστήριξη των συμμετεχόντων!

Με δεδομένο μάλιστα το τεράστιο ενδιαφέρον για νέες εγγραφές στον «Νυχτερινό», η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει άλλες 1.500 θέσεις για τους δρόμους του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος (Ημιμαραθώνιος, Δρόμος 5.000μ. και Δρόμος 10.000μ.), που θα προστεθούν στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς.
Οι επιπλέον 1.500 θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) στη ΔΕΘ - HELEXPO κατά το διήμερο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, τις ώρες 10:00 - 19:00.

Διευκρινίζεται ότι οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή, θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, εκτός του αναμνηστικού T-shirt.

Από το Κέντρο Εγγραφών στη ΔΕΘ - HELEXPO, οι ήδη εγγεγραμμένοι δρομείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό τους, κατά το διήμερο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, τις ώρες 10:00 - 19:00.
Επιπλέον, το Κέντρο Εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτό και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, αποκλειστικά και μόνο για όσους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν παραλάβει νωρίτερα τον εξοπλισμό τους.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία επί της Πλατείας Ελευθερίας, καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία στον Λευκό Πύργο και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:30) με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, την επόμενη μέρα, Κυριακή (16/10), θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και ο Δρόμος του ενός μιλίου (Family Mile), με αφετηρία πλησίον της πύλης του ΟΛΘ.

Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.