Τρία tips για σωστό ντεμακιγιάζ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρία tips για σωστό ντεμακιγιάζ



Δείτε τρία tips για σωστό ντεμακιγιάζ:

«Συνήθως πλένω το πρόσωπό μου τρεις φορές την ημέρα (πρωί, απόγευμα και βράδυ). Το δέρμα μου είναι σχεδόν ξηρό. Τι πρέπει να χρησιμοποιώ για να αφαιρώ το make-up;»

Πρώτα απ’ όλα, δεν είναι απαραίτητο να πλένεις το πρόσωπό σου τρεις φορές την ημέρα. Αφαίρεσε το make-up με ένα γαλάκτωμα όταν επιστρέφεις από το σπίτι και άφησέ το έτσι. Όσο πιο πολύ πλένεις το πρόσωπό σου, τόσο πιο ξηρό και πιο ερεθισμένο θα γίνεται. Πριν πας για ύπνο, χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό, την απολεπιστική σου θεραπεία και βάλε μια κρέμα νύχτας. Το επόμενο πρωί συνέχισε τον καθαρισμό και άπλωσε μια ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C.

«Έχω μεικτό δέρμα και βγάζω σπυράκια στις πλευρές της μύτης μου. Να χρησιμοποιώ τονωτική λοσιόν με οινόπνευμα ή θα ξεραθεί πολύ το δέρμα;»

Για τα σπυράκια και τις εξάρσεις σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος οι ειδικοί προτείνουνένα προϊόν θεραπείας της ακμής για συγκεκριμένα σημεία. 

Ωστόσο, αν οι εξάρσεις αυτές συμβαίνουν συχνά, ίσως χρησιμοποιήσεις προϊόντα για τη θεραπεία της ακμής, γιατί είναι λιγότερο ισχυρά από τα θεραπευτικά προϊόντα για συγκεκριμένα σημεία. 

Αφού η λιπαρότητα δεν είναι η αιτία της ακμής, η χρήση οινοπνεύματος μπορεί να μην ωφελήσει. Καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς ένα τονωτικό προϊόν με φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες και καταπραϋντικά στοιχεία, όπως μέντα, χαμομήλι και πορτοκάλι.



«Το δέρμα μου είναι τόσο λιπαρό, που το μεσημέρι στο γραφείο πλένομαι και ξαναβάζω make-up. Αυξάνω περισσότερο τη λιπαρότητα;»

Οι ορμόνες και άλλοι παράγοντες ελέγχουν την παραγωγή λίπους από τους σμηγματογόνους αδένες και όχι το μασάζ, το πλύσιμο του προσώπου ή οτιδήποτε άλλο κάνεις για να φροντίσεις το δέρμα σου. Αντί να πλένεις το πρόσωπό σου τόσο συχνά όμως, δοκίμασε ριζόχαρτο για να απορροφήσει το λίπος. 

Πίεσε το χαρτί στο δέρμα σου, πάνω από το make-up, κι αυτό θα απορροφήσει τη λιπαρότητα. Μπορείς να το κάνεις δύο τρεις φορές την ημέρα.