Συμμορίες Ρομά αδειάζουν το Παιδικό Χωριό SOS - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συμμορίες Ρομά αδειάζουν το Παιδικό Χωριό SOS



Τεράστιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και αφορά δεκάδες κατοίκους των γύρω περιοχών.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει οικίες στον Τρίλοφο και το κέντρο του Πλαγιαρίου, με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου.

«Η περιοχή μας είναι απομακρυσμένη από το κέντρο του Πλαγιαρίου και αυτό σημαίνει πως σε κάθε καταγγελία που γίνεται για κλοπή ή για ύποπτα οχήματα που κινούνται στο χωριό μας, η Αστυνομία και η Ασφάλεια φτάνουν σε 40-45 λεπτά.

Κατά την διάρκεια αυτής της ώρας, οι κλέφτες έχουν προλάβει να μπουν σε ακόμη πέντε σπίτια» μετέφερε κάτοικος της περιοχής .

«Δεν προλαβαίνουν οι αστυνομικοί»
Έχει τύχει να πάρουμε το “100” στη Θέρμη, και να μας παραπέμψουν ορθώς στην Άμεση Δράση. Αν απευθυνθώ όμως εκεί, πρόκειται για συμβάντα που γίνονται “εδώ και τώρα”, οπότε δεν έχει νόημα, γιατί δεν θα προλάβουν να έρθουν.
Μας λένε πως έχουν όλη την καλή διάθεση να μας βοηθήσουν αλλά δεν προλαβαίνουν και μας παραπέμπουν στον δήμο, ή μας λένε να καλέσουμε ξανά σε κάποιο άλλο περιστατικό. Πλέον δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, πού ανήκουμε και σε ποιον να απευθυνθούμε για να σωθούμε
αναφέρει άλλος κάτοικος της περιοχής.

Ενδεικτικό της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στη περιοχή Παιδικό Χωριό SOS είναι πως πριν από λίγες ημέρες οι θρασύτατοι κλέφτες επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα μίας κατοικίας, την ώρα που βρισκόνταν η μητέρα με τα παιδιά της μέσα σε αυτό.

mynews.gr