Θέρμη: Συνελήφθη ο... «εξορκιστής» της Αριστοτέλους - επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» και ο βοηθός του - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Συνελήφθη ο... «εξορκιστής» της Αριστοτέλους - επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» και ο βοηθός του

 


Στη σύλληψη του επικεφαλής της αποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών» στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές, μετά και την σχετική εισαγγελική παρέμβαση.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου, αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία», όπου λειτουργούσαν χωρίς άδεια χώρος λατρείας.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 24χρονο άνδρα, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης. Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Θρησκευτικής Ελευθερίας».

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.


//Νέα ενημέρωση 28/8/2022Ελεύθεροι με απόφαση Εισαγγελέα αφέθηκαν ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης, κι ο άμεσος συνεργάτης του, Δημήτρης Παναπακίδης, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο, με αφορμή τους εξορκισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τους δύο συλληφθέντες στις 14 Νοεμβρίου.